Paramos šeimai skyrius Veiveriuose persikraustė į erdvesnes patalpas

Prienų rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centro Paramos šeimai skyriuje – įkurtuvės, jo darbuotojos persikraustė į erdvesnes patalpas, esančias adresu: Kauno g.33, Veiverių seniūnijos pirmajame aukšte, anksčiau jose veikė pašto skyrius. Prienų rajono savivaldybei skyrus lėšų, patalpos buvo suremontuotos ir apstatytos rėmėjų dovanotais baldais.
Į atnaujintus kabinetus iš seniūnijos antrojo aukšto patalpos persikėlusios centro socialinės darbuotojos džiaugėsi erdvėmis, kuriose galės suteikti daugiau paslaugų, nei iki šiol. Anot jų, čia apsilankiusios šeimos turės daugiau privatumo, sudarytos sąlygos vesti užsiėmimus vaikams, teikti psichologines konsultacijas klientams, mediacijos paslaugas šeimoms. Veiverių krašte daugėjant socialinę riziką patiriančių šeimų skaičiui, šiose patalpose bus dalinama ES parama maisto produktais ir higienos reikmenimis.
Gruodžio 6 d. į Veiverius atvykę Prienų rajono savivaldybės atstovai – meras Alvydas Vaicekauskas ir Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė – apžiūrėjo naujas Paramos šeimai skyriaus patalpas ir perkirpo simbolinę įkurtuvių juostelę.
Prienų socialinių paslaugų centro Bendrojo skyriaus vadovė Aurelija Žemaitienė padėkojo Savivaldybės vadovams už suteiktas ir suremontuotas patalpas, kurios pasitarnaus Veiverių krašto šeimoms ir vaikams – į jas užsukę klientai galės jaustis patogiai ir saugiai. Taip pat ji išreiškė padėką ir Veiverių seniūnijos atstovams, kurie padėjo įsikurti, su kuriais bendradarbiaujama šeimų klausimais.
Meras A.Vaicekauskas pastebėjo, jog socialinių paslaugų poreikis seniūnijose auga, jų spektras plečiasi, todėl Savivaldybės požiūriu yra svarbu su gyventojais dirbantiems darbuotojams sudaryti kuo geresnes darbo sąlygas, taip pat seniūnijose įveiklinti tuščias patalpas, pritaikyti jas vietos bendruomenių poreikiams. Jis taip pat užsiminė, kad vienoje didžiausių ir gyvybingiausių Veiverių seniūnijoje reikalinga spręsti ir kitus klausimus, Savivaldybės ateities planuose – dienos centro įkūrimas bei Pirminės sveikatos priežiūros centro pastato atnaujinimas.
Administracijos direktorė J.Zailskienė pasidžiaugė, kad tuščios patalpos buvo suremontuotos ir skirtos darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su šeimomis. Ji linkėjo Paramos šeimai skyriaus ir seniūnijos darbuotojams glaudesnio bendradarbiavimo.
Prie sveikinimų prisidėjo ir seniūnas Vaclovas Ramanauskas, sakydamas, kad socialinis darbas yra labai svarbus, reikalaujantis pastangų, atsidavimo ir empatijos, besąlygiško tikėjimo geresne socialinę riziką patiriančių šeimų rytdiena. Sėkmingo darbo kolegėms linkėjo Socialinių paslaugų centro darbuotojos.
Veiverių seniūnijoje dirbančios Socialinių paslaugų centro darbuotojos Agnė Danisevičiūtė, Agnė Poderienė ir Angelina Keturakienė teikia pagalbos į namus paslaugas suaugusiems asmenims su negalia, vienišiems senjorams bei šeimoms, auginančioms vaikus. Seneliams pagelbsti buityje, aprūpina maisto produktais ir vaistais, sudaro sąlygas gyventi savarankiškai. Lankomasi šeimose, kuriose augantys vaikai patiria socialines rizikas, joms teikiamos informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo ir kitos paslaugos. Kaip teigia darbuotojos, šeimoms patariama vaikų priežiūros klausimais, padedamos spręsti teisinės, sveikatos, psichologinės, buitinės ir kt. problemos. Prireikus kartu su iniciatyvos „Stipri šeima Prienuose“ koordinatoriais seniūnijos gyventojams organizuojamos šeimos terapijos, mediacijos, psichologo paslaugos. Vasarą vaikai kviečiami į stovyklą, kurioje, be užimtumo, teikiamas ir maitinimas. Siekiama, kad vaikai augtų saugioje aplinkoje, tačiau šeimose pasitaiko nesutarimų, smurto, vaikų nepriežiūros atvejų, į kuriuos reaguojama pasitelkus policijos pareigūnus, Vaikų teisių apsaugos tarnybos ir kitus mobilios komandos specialistus. Šiuo metu Veiverių seniūnijoje 30-čiai šeimų teikiama atvejo vadyba.
Darbuotojų pastebėjimu, per pastaruosius metus žymiai išaugo seniūnijos gyventojų, kurie kreipėsi dėl socialinės paramos, srautai, gruodį maisto produktų krepšeliai bus išdalinti daugiau nei 530-čiai asmenų.
Dalė Lazauskienė
Autorės nuotrauka

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *