Šiaurės šalių literatūros savaitė Ašmintoje…

Kaip kiekvienais metais, taip ir šiais Ašmintos bibliotekoje vyko renginiai, skirti Šiaurės šalių literatūros savaitei, šių metų savaitės tema „Gamta Šiaurėje“.
Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokiniai buvo pakviesti apsilankyti miške, kuriame sutiko miško sargą Girinį. Renginio dalyviai susidomėję klausėsi Girinio skaitomo pasakojimo apie miegapelės Kvikės, lapino Rudžio ir barsuko Basio draugystę, taip pat pamokymų, kaip reikia saugoti ir globoti gamtą, nes ji neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis.
Grįžę iš miško užsuko į biblioteką, kurioje susitiko su Šiaurės šalių stebuklingais gyventojais toliais, susipažino su parengta Šiaurės šalių rašytojų vaikiškų knygelių paroda „Šiaurietiškas kampelis“. Vaišinosi obuolių pyragu, iškeptu pagal Farerų salų gyventojų receptą, kurį tradiciškai kepa tokioms šventėms, kaip gimtadienis ar Sutvirtinimo sakramentas.
Patirtus įspūdžius pavaizdavo piešiniuose ir kartu su bibliotekininke Rasa Šiugždiniene surengė parodą „Šiaurės šalių gamta vaiko akimis“, kuria galės grožėtis bibliotekos lankytojai.
Rasa Šiugždinienė
Ašmintos bibliotekos bibliotekininkė


…ir Šilavote

Lapkričio 16-osios Šiaurės šalių literatūros savaitei skirtą rytmetį pasitikome kartu su Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Šilavoto pradinio ugdymo skyriaus vaikais.

Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės tema – gamta Šiaurėje. Garsiniams skaitymams buvo parinkta populiaraus švedų vaikų rašytojo Sveno Nordqvisto knyga „Petsonas stovyklauja“. Taigi ir bibliotekoje sukurta stovyklavietės aplinka leido vaikams geriau įsijausti į skaitomą kūrinį. Teko ir žuvį (kurią gaudė dėdulė Petsonas) rankoje palaikyti, ir palapinėje (kurioje miegojo katinas Findusas su dėdule) pagulėti. O kaip smagu buvo susėdus ratu tartum aplink laužą gerti saldų kakavos gėrimą su zefyriukais.
Smalsūs žvilgsniai, įdėmus klausymas – taip auga patys šauniausi bibliotekos lankytojai.
Ačiū mokytojoms Laimai Astrauskaitei ir Rūtai Marcinkevičienei .

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *