Naujoji Birštono meno mokyklos vadovė: „atėjau kurti“

Lygiai mėnuo, kai naujoji Birštono meno mokyklos vadovė iškeitė gyvenimą viename Lietuvos kurorte į kitą. Rasa Norvilienė po 25 metų, praleistų Neringoje, atvyko gyventi į Birštoną ir čia vadovauja meno mokyklai.
R. Norvilienė – vilnietė, mokėsi M. K. Čiurlionio meno mokykloje, vėliau studijas baigė Klaipėdoje, 25 metus gyveno ir dirbo Neringoje – 12 iš jų vadovavo šio kurorto meno mokyklai. Dar dirbdama Neringoje, Rasa dažnai atvažiuodavo į Birštoną su meninės veiklos kolektyvais, dalyvaudavo rengiamuose kursuose, todėl Birštonas jai – savas ir širdžiai mielas miestas.
„Dabar suprantu, kodėl šis kurortas vadinamas karališku. Tas švelnus klimatas, gamta, ramuma man labai artimi ir mieli. Puiki miesto infrastruktūra, ypatingas savivaldybės dėmesys ugdymui, gražus auksinis ruduo, paupys bei naujoji Birštono meno mokyklos vieta – nepaprastai jauki, o fontanas primena Neringos meno mokyklą puošiantį fontanėlį“, – Birštone patinkančias vietas vardija R. Norvilienė.
Moteris pastebi, kad Birštone veikia didelė ir aktyvi bendruomenė, vyksta daug kultūros renginių ir koncertų ištisus metus. „Atrodo, kad Neringoje jau viską padariau, noriu augti, tobulėti ir dalintis patirtimi su platesne vietos bendruomene, todėl nusprendžiau dalyvauti Birštono meno mokyklos vadovo konkurse ir, jį laimėjus, persikėliau gyventi čia“, – pasakoja R. Norvilienė.
Mokyklos vadovė tvirtina, kad atėjo į šią mokyklą kurti, o vaikams – padėti užaugti. Jos nuomone, mokykla turi būti ne tik koncertus organizuojanti įstaiga, bet ir vieta, kurią vaikai mielai lanko, mokosi, kuria bei prisideda prie Birštono miesto gerovės.
Šiuo metu renovuojamas Birštono meno mokyklos pastatas, todėl ugdymo veikla vyksta skirtingose miesto vietose. Meno mokykloje mokosi apie 200 ugdytinių: nuo pačių jauniausių iki suaugusiųjų, o juos moko 20 pedagogų. Mokykloje galima mokytis muzikos, dailės, dizaino meno paslapčių, moksleiviai aktyviai ugdosi fortepijono, smuiko, būgnų, gitaros specialybėse, saksofonistų ansamblyje. Šiais mokslo metais atgaivinta akordeono specialybė, daug specialybių mokytojų važinėja iš Kauno bei artimesnių kaimyninių savivaldybių. Meno mokyklos vadovės planuose – stiprinti esamas bei planuoti naujų programų įkūrimą: choreografijos, teatro, liaudies instrumentų programas, kad šioje mokykloje galima būtų prisiliesti prie visų meno sričių.
R. Norvilienė laukia naujo meno mokyklos pastato atidarymo, kuris numatytas lapkričio mėnesį. Naujajame pastate pirmas aukštas bus skirtas muzikos besimokantiems, o antras – dailės ir dizaino būrelių lankytojams. Mokinius pasitiks erdvi terasa, jaukios klasės ir kūrybinės erdvės. Atidarymui ruošiamos muzikinės programos, kuriose skambės gražiausi kūriniai, mokyklą ir jos aplinką puoš mokinių ir mokytojų sukurti darbai.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *