Eglė Uleckienė – tarp aktyviausių akcijos „Atverk duris vasarai“ organizatorių

Spalio 15–16 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė dalyvavo išvykoje į Estiją. Ji vyko kartu su grupe aktyviausių iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ dalyvių, kurie už kūrybingų ir prasmingų vaikų vasaros užimtumo veiklų organizavimą savo įstaigose buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministrės padėkomis bei kelione į Estiją.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, kuriam vadovauja Eglė Uleckienė, aktyviai dalyvavo akcijoje „Atverk duris vasarai“ ir pateko tarp aktyviausių iniciatyvos veiklų organizatorių už įdomias kultūrines veiklas, paįvairinusias vaikų vasaros atostogas.
Birželio mėnesį Vaikų literatūros skyriuje vyko spektaklis vaikams „Ką čia sužinojus?“. Pažiūrėti spektaklį į biblioteką atėjo „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai su mokytoja Rima Lyberiene, „Saulutės“ lopšelio-darželio auklėtiniai. „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dienos stovyklą lankantys vaikai bibliotekoje dalyvavo meditaciniame žaidime pagal knygą „Esu tyloje“, robotikos užsiėmime, jiems vyko piešimo ant kūno su grimo dažais pamoka.
Liepos mėnesį Vaikų literatūros skyrius, kartu su projektu „Stipri šeima Prienų krašte“, socialiai pažeidžiamų grupių vaikams organizavo edukacinį užsiėmimą Prienų krašto muziejuje, kur vyko naminių ledinukų gamyba bei garsiniai skaitymai. Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ lankytojai Vaikų literatūros skyriuje dalyvavo edukacijoje, kurios metu buvo gaminamas knygiukas apie Prienų kraštą. Vyko dirbtuvės su putomis, kuriose dalyvavo ukrainiečių mamų bendruomenė su vaikais. Renginys buvo organizuojamas kartu su partneriais „Stipri šeima Prienų krašte“.
Rugpjūčio mėn. bibliotekoje vyko knygos „Illuminature: nušviesta gamta“ pristatymas su dirbtuvėmis bei meditaciniai žaidimai. Juose dalyvavo Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centro dienos stovyklos vaikai. Stovykla buvo organizuota įgyvendinant projektą „Bendradarbiavimas integruojant socialinę atskirtį patiriančius vaikus ir paauglius“.
„Atverk duris vasarai“ – jau septintus metus iš eilės vykstanti Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro inicijuota akcija, kviečianti mokyklas, bibliotekas, muziejus ir kitas įstaigas atverti duris vasarai ir suteikti vaikams galimybę prasmingai leisti atostogas.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *