Lietuvių kalbos kursai ukrainiečiams

Rugpjūčio 22 d. Birštono viešojoje bibliotekoje prasidėjo tris mėnesius truksiantys lietuvių kalbos mokymai Ukrainos piliečiams, gyvenantiems Birštono savivaldybėje. Kursas skirtas pradedančiųjų kalbos mokėjimo lygio studentams. Mokymus veda Kristina Bačiulienė.


Mokymai sulaukė didelio ukrainiečių susidomėjimo. Šiuo metu užsiregistravo 21 žmogus, tikėtina, kad norinčiųjų bus daugiau. Ukrainiečiai suinteresuoti išmokti lietuvių kalbos pagrindus, kad galėtų laisviau bendrauti, kita vertus, saugiau ir tvirčiau jaustųsi socialinėje aplinkoje. Aktyvūs, smalsūs kursų lankytojai nuoširdžiai ir kruopščiai dirba, klausinėja, aiškinasi kiekvieną žodį, linksnį, asmenį, sakinio konstrukciją.
Džiugu ir malonu, kad mokymai vyksta ne formaliai, kad besimokantieji motyvuoti ir stengiasi perprasti nelengvą lietuvių kalbos gramatikos sistemą, išmokti naujų žodžių.
Suaugusių asmenų, atvykusių į Lietuvos Respubliką iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, lietuvių kalbos mokymus inicijavo Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *