Kūrybinis susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku

Po kvepiančia, išbujojusia liepa prie bibliotekos vyko Birštono viešosios bibliotekos projekto visai šeimai „Kūrybiniai susitikimai po liepa“ vakaras su dainų autoriumi ir atlikėju, literatūrinio žurnalo vaikams „Laumiukas“ vyriausiuoju redaktoriumi, rašytoju, knygos vaikams „Stogas, po kuriuo auginu žvaigždes ir lietų“ autoriumi Virgiu Šidlausku.
Susitikimo pradžioje nuotaikinga dainele ir istorijos ištrauka iš knygos „Stogas, po kuriuo auginu žvaigždes ir lietų“ mažuosius ir suaugusiuosius V. Šidlauskas pakvietė pasvarstyti apie senelės ir vaikaitės bendravimą, apie žmogaus rūpestį žmogumi, apie rūpinimąsi savo artimaisiais ligos atveju, baimę prarasti draugą. Rašytojas prisiminė savo senelę, su kuria šiltai ir nuoširdžiai bendravo. Prisipažino, jog jaunystėje svajojo tapti dailininku, kūrė komiksus. Pirmąją knygelę pasigamino nukopijavęs sesers Ingridos idėją – piešimo sąsiuvinį perkirpo pusiau, sukūrė pasakos „Batuotas katinas“ savo versiją, knygelę iliustravo pats. Kūrybinėse dirbtuvėse renginio dalyviai smalsiai peržiūrėjo dvi V. Šidlausko savos gamybos komiksų knygeles. Redaktorius papasakojo, kaip gimsta iliustruotos knygos. Visi kartu su autoriumi atkakliai mokėsi lankstyti žvaigždutę. Tai tam tikras kūrybinis užmojis: žvaigždė simbolizuoja jo knygelę, kurioje dominuoja ne tik lietus, bet ir žvaigždutės. Rašytojas pasiūlė namuose išsilankstyti naują žvaigždelę, ant lankstomos juostos užrašius palinkėjimą, prisegti prie gražios lazdelės ir padovanoti brangiam žmogui.
Vakarą V. Šidlauskas pagyvino savo dainelėmis, padainavo pirmą, paauglystėje sukurtą dainą. Priedainius, autoriaus pakviesti, dainavo ir vaikai, ir suaugusieji. Rašyti vaikams menininką paskatino dukra, ji yra jo įkvėpėja, o vakaro mažiesiems, tikime, įkvėpimo šaltiniu taps V. Šidlausko pavyzdys, jo istorija.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Birštono savivaldybė.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *