Birštonas priėmė 11-osios gimnastiados dalyvius

Jau daugiau nei 10 metų Lietuvoje vyksta Lietuvos gimnastiada. 2001-aisiais pradėjusi savo istoriją Druskininkuose, kur tąsyk susirinko daugiau nei 300 dalyvių, apkeliavusi Kauną, Šiaulius, Alytų, Panevėžį, Kėdainius, gegužės 21 d. gimnastiada buvo atkeliavusi į Birštono kurortą.
Nors Lietuvoje kas antrus metus į vieną būrį susirenka tie, kurie savo laisvalaikį, pomėgius ir darbus sieja su judesiu, gimnastika, šokiu ir muzika, šiemet Birštone vykusi gimnastiada ypač laukta, mat dėl visą pasaulį supančiojusios pandemijos 11-osios gimnastiados datą teko keisti net 3–4 kartus.
Pagerėjus pandeminei situacijai, 11-oji gimnastiada, skirta asociacijos „Gimnastika visiems“ 20 metų sukakčiai paminėti, pagaliau atvyko į Birštoną, kur susirinko per 600 dalyvių iš įvairių Lietuvos regionų. Šokėjai ir sportininkai žiūrovams ir kompetentingai komisijai pademonstravo apie 50 pasirodymų, o auksiniais laureatais tapo net 16 klubų: šokių kolektyvas „Laisvė“, Šiaulių profesinio rengimo centro šokių grupė „X-team“, Sporto ir šokių studija „Eldorado“, Kauno saulės gimnazija, Joniškio sporto centras, Joniškio sporto klubas „Avantiūra+“, Gimnastikos klubas GK Fortūna – „Fortūnytės“, Mažeikių moksleivių namų šokių studija „Saulė“, Kauno kolegija, Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos šokio kolektyvas „Laikas“, Mažeikių moksleivių namų šokių studija „Saulė“, Šokių studija „Sky“, gimnastikos klubas GK Fortūna – „Fortūna“, Telšių Kranto progimnazijos šokių studija „Viva“, šokio teatras „Garso ritmu“, sporto ir šokių studija „Eldorado“. Specialūs „Vytautas mineral SPA“ įsteigti prizai atiteko šokių kolektyvui „Laisvė“ (vad. Neringa Staškūnienė) ir Joniškio sporto klubui „Avantiūra+“ (vad. Lina Budrienė).
Šiemet Lietuvos gimnastiada solidarizuojasi su nuo karo kenčiančia Ukraina, todėl renginio pabaigoje šokėjai atliko pasirodymus, skirtus palaikyti Ukrainą.
Renginys yra viena iš projekto Judėjimo džiaugsmas su „Gimnastika visiems“, bendrai finansuojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis (Nr. SRF-FAV-2019-1-0216), veiklų.
Parengė Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *