Prienų “Ąžuolo” progimnazijos komanda – Erasmus+ projekto susitikime Portugalijos mokykloje

Gegužės 1-7 dienomis Portugalijos Fafe Montelongo miesto mokykloje įvyko antrasis Erasmus+KA229 projekto „Maths in Motion“(„Matematika judesyje“) susitikimas. Jame dalyvavo mokytojai ir mokiniai iš Čekijos, Estijos ir Lietuvos. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos komandą sudarė projekto koordinatorė A.Berezovskaja, mokytoja S.Pikienė, bibliotekininkė Danguolė Gribinienė ir 8 mokiniai. Labai džiaugiamės, kad galime tęsti paraiškoje numatytas veiklas.
Pirmą dieną lankėmės Gimarainso savivaldybėje, kur pasakojome apie projektą, trumpai pristatėme savo komandas. Miestas yra labai prižiūrimas, saugomas jo autentiškumas. Pasiskirstę komandomis mokiniai susipažino su viduramžių miestu lyg dalyvautų orientacinėse varžybose.
Kitą dieną mus šiltai sutiko mokykloje, pasveikino gražia programa, parodė mokyklą – ji tikrai labai didelė. Vėliau mokiniai pristatė savo šalis, miestus ir mokyklas. Sužinojome daug įdomaus apie savo projekto partnerius.
Portugalijos susitikimo tema – „Matematika ir menai“. Įvairiose veiklose matematika vienaip ar kitaip buvo susieta su muzika, šokiu ar daile. Viena diena buvo skirta matematikai ir logikai. Mokiniai lavino loginį mąstymą atlikdami užduotis, atsisiųstas iš HEX svetainės, naudojo SuperTmatik korteles, žaidė strateginius žaidimus, dalyvavo viktorinose. Žiūrėdami pateiktis ir klausydamiesi pasakojimo, dalyviai sužinojo apie vieną garsiausių XX amžiaus moderniojo meno atstovą – Nyderlandų grafiką, gobelenų ir sienų raštų dizainerį Mauricą Kornelį Ešerį – ir jo izometrijos pagrindus.
Viena diena buvo skirta veikloms Porto mieste. Išklausę mokymus, dalyviai banglentėmis gaudė bangas vandenyne. Paskui, klausydamiesi gido pasakojimo, laivu plaukė po visais septyniais tiltais Douro upe, vaikščiojo po miestą, nepamiršdami atlikti ir matematikos užduočių.
Paskutinį vakarą buvo įteikti sertifikatai, apsikeista suvenyrais ir dovanėlėmis. Šitas susitikimas ypatingas tuo, kad vaikai pagaliau vėl buvo apgyvendinti šeimose. Jiems tai neįkainojama patirtis. Šeimos jais rūpinosi kaip savais vaikais.
Projektinio susitikimo dalyviai dėkojo už suteiktas galimybes pažinti žmones iš skirtingų Europos šalių, susirasti naujų draugų. Pilni įspūdžių sugrįžome namo ir ruošiamės naujam susitikimui dar šiais mokslo metais Čekijos mokykloje.
Projekto koordinatorė Adelė Berezovskaja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *