Birštonas rašytojo Antano Vienuolio akimis

„Gamtos ir gimtojo krašto mylėtojams Birštonas – neišsemiama gražių, naudingų sielai ir kūnui pramogų vieta“ – 1934 metais „Lietuvos aide“ rašė Antanas Žukauskas-Vienuolis.


Praėjusį penktadienį Birštono kurhauze galėjome sužinoti, kaip atrodė Birštonas rašytojo Antano Vienuolio akimis. A. Baranausko ir A. Žukausko-Vienuolio memorialinio muziejaus kuratorius Tautvydas Kontrimavičius pasakojo apie rašytojo gyvenimą, kūrybą ir įkvėpimą. Renginio svečiai sužinojo, kad Antanas Vienuolis buvo ne tik rašytojas, bet ir vaistininkas, muziejininkas, turizmo organizatorius bei visuomenininkas.
Aktorė Olita Dautartaitė skaitė prozininko tekstus apie Birštoną, jo išskirtinę gamtą, gydyklas, kultūrinį gyvenimą. Išgirdome ir tikra istorija paremtą vaizdingą pasakojimą apie Antano Vienuolio artimuosius. Aktorės skaitymams muzikinį foną suteikė klarnetininkas Valdas Andriuškevičius.
Muziejaus kuratorius Tautvydas Kontrimavičius Birštono bibliotekai padovanojo biografinį albumą „Antanas Žukauskas-Vienuolis: iš muziejaus rinkinių“, knygas „Anykščių menas“ ir „Anykščių glėbyje“. Šiuos kūrinius galės paskaityti visi Birštono viešosios bibliotekos lankytojai.
Renginys vykdomas pagal projektą „Literatūriniai vakarai po žvaigždėtu vasaros dangum“, kurį remia Kultūros taryba ir Birštono savivaldybė.
Miglė Tamošiūnaitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *