Dėl pandemijos kai kurioms sporto organizacijoms teko keisti planus

Kovo 3 dieną vykusio nuotolinio Prienų rajono sporto organizacijų susitikimo metu sporto asociacijų bei klubų atstovai pristatė 2020 metais Savivaldybės biudžeto lėšomis finansuotų ir įgyvendintų veiklų ataskaitą, pasidalijo pandemijos metu iškilusiomis problemomis bei ateities planais.
Anot Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiojo specialisto Artiomo Marchockio, COVID-19 pandemija gerokai pakoregavo ir finansavimo sporto organizacijoms numatytą biudžetą. 2020 metais kūno kultūros ir sporto veiklos aktyvinimo programai buvo skirta 30000 eurų, tačiau dėl pandemijos vėliau finansavimas buvo sumažintas iki 8000 eurų.
A. Marchockio teigimu, Švietimo ir sporto skyrius iš viso gavo 18 paraiškų, finansavimas skirtas 17 pareiškėjų. Dviems iš jų atsisakius paramos, galiausiai finansavimas buvo paskirstytas 15 sporto organizacijų. Tarp paramos gavėjų – ir tęstiniai renginiai, ne vienerius metus Prienų rajone vykstantys sporto užsiėmimai, ir nauji projektai.
Nepaisant to, jog pandemija bene labiausiai palietė sporto sektorių – Lietuvoje įvedus karantiną, teko apriboti ar visai uždaryti veiklas – visos organizacijos pinigus panaudojo bei pateikė finansines sporto projektų ataskaitas laiku. Už suteiktas lėšas organizacijos atnaujino sporto inventorių, sumokėjo dalyvių mokesčius varžybose, pirko organizuojamų renginių apdovanojimų prizus, apmokėjo patalpų nuomos, kelionių į varžybas išlaidas.
Praėjusiais metais Prienų rajono mokyklose atsirado nauja sporto šaka „Street Racket“ (gatvės tenisas). Anot Prienų kūno kultūros mokytojų asociacijos vadovo Olego Batučio, tikėtasi, kad planuojamas „Street Racket“ čempionatas prisidės prie žaidimo populiarinimo tarp mokinių bei jų fizinio aktyvumo gerinimo. Deja, dėl pandemijos čempionatas kol kas neįvyko, jis nukeltas į 2021 m., tačiau įsigyti komplektai išdalinti rajono mokykloms ir dalis mokinių jau yra susipažinę su šia sporto šaka.
Dėl pandemijos padarinių pakeisti 2020 metų planus teko ir kitoms organizacijoms. Pasak Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės šeimų dienos centro atstovo Rolando Meškausko, lauko treniruoklių aikštelės įrengimui Savivaldybės lėšų nepakako, todėl gauta parama panaudota dienos centre esančios treniruoklių salės inventoriaus atnaujinimui. Nukelta ir dalis Prienų rajone organizuotų rajoninių ir tarptautinių renginių.
2020 metais į sporto bendruomenės gretas įsitraukė ir Veiverių seniūnijos bendruomenės centras, teikęs paraišką moterų fizinio aktyvumo gerinimui Veiverių krašte, o projekto vykdytojai ir karantino metu rado išeitį – sportinio meistriškumo nereikalaujančias treniruotes perkėlė į nuotolinę „Zoom“ plaftormą.
Nepaisant visų iššūkių, Prienų rajono savivaldybės atstovai džiaugėsi, jog net ir sunkiomis sąlygomis sporto asociacijų gretos vis didėja, plečiasi ne tik veiklų spektras, bet ir geografija, o netolimoje ateityje, pasibaigus karantinui, rajono gyventojams tikimasi pasiūlyti dar daugiau sporto paslaugų.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *