Pasitarimas su Kelių direkcija dėl planuojamų įgyvendinti projektų ir kitų klausimų

Prienų r. savivaldybė įgyvendina daug aplinkos gerinimo projektų, kuriuos tenka derinti su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija), jei projektai vykdomi šalia Kelių direkcijai priklausančių kelių.
Prieš savaitę vyko nuotolinis Prienų r. savivaldybės ir VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovų pasitarimas, kuriame dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Dalia Joneliūnienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vedėjas Tomas  Žvirblys, skyriaus vyriausiosios specialistės Raminta Baranauskienė ir Laura Milkevičienė, UAB „Medstatyba“ projektų vadovas Vytautas Matulevičius, Kelių direkcijos atstovai: Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktorius Aivaras Vilkelis, Turto skyriaus vadovas Dainius Miškinis, Vietinės reikšmės kelių skyriaus projekto vadovė Aurelija Meškauskaitė.
Pasitarimo metu buvo aptarta daug aktualių klausimų. Džiugu, kad Kelių direkcija pagaliau išgirdo ir pažadėjo išasfaltuoti neišasfaltuotus pakelės ruožus Greimų g. ir Kęstučio g. (šalia pėsčiųjų ir dviračių tako), išspręsti besikaupiančio vandens kelyje Nr. 189 Prienai–Skriaudžiai ties Skriaudžių gyvenviete, Jaunimo ir Stadiono g. sankryžoje problemą. Pasitarimo metu buvo aptarta galimybė Kelių direkcijai priklausantį kelią Prienai–Birštonas, sutampantį su Kęstučio g., perduoti Prienų r. savivaldybės nuosavybėn. Tada bus laisvos rankos dėl perėjos Kęstučio g. (prie viešųjų erdvių)  įrengimo, nes iki šiol leidimo Kelių direkcija neduodavo, bei ieškoti galimybių pačiai Savivaldybei įrengti ir pėsčiųjų ir dviračių tako ruožą nuo 1,080 km iki 3,163 km.
Savivaldybės vadovai domėjosi kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus projektavimo darbais ir žemės išpirkimo procedūromis. Anot Kelių direkcijos, šiuo metu pateiktas raštas Susisiekimo ministerijai dėl žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros pradžios sprendimo priėmimo. Artimiausiu metu bus organizuojamas susitikimas su Susisiekimo ministerija ir aptartas šio objekto žemės išpirkimo klausimas bei projekto vykdymas dviem etapais.
Pasitarimo metu kalbėta dėl galimybės išasfaltuoti kelio Rokeliai–Vainatrakis–Pakuonis ruožą ties Dvylikių gyvenviete (apie 5 km). Kelių direkcijos teigimu, ši atkarpa nepateko į asfaltuojamų ruožų prioritetinę eilę, tačiau 2021 m. planuojama rengti naują žvyrkelių asfaltavimo programą, kurioje sąrašai bus sudaromi bendradarbiaujant su savivaldybėmis, todėl minėtą atkarpą bus galima įtraukti į prioritetinę eilę, skiriant atitinkamus prioritetinius balus.
Pasitarime aptartas klausimas dėl kelio Nr. 3316 Balbieriškis–Žagariai–Kirmėliškės žemės sklypo performavimo, nes ties šaligatviu kelio riba baigiasi. Kelių direkcija informavo, kad artimiausiu metu sklypo performuoti neketina ir kad galima diskutuoti dėl gatvės perdavimo Savivaldybei.
Bendras sutarimas dėl patekimo į Veiverių Skausmo kalnelį įrengimo nepriimtas. Kelių direkcijos teigimu, esantis priėjimas prie partizanų kapų nuo kelio pusės yra nesaugus, tačiau, norint įrengti kitą, prieš tai reikia derinti Skausmo kalnelio ribas. Savivaldybei bus pateiktas raštas su pasiūlymais dėl formuojamo Skausmo kalnelio ribų derinimo. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad šiame kelyje Veiverių link, iškirtus medžių alėją, liko kelmų. Pažymėta, kad artimiausiu metu kelmai bus pašalinti.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *