Ačiū, ačiū, ačiū!

Ačiū, Lietuva! Šie žodžiai kaip galinga banga per visą šalį nuvilnijo pirmąją vasaros dieną lygiai 17 valandą. Prisidedant prie šios Lietuvos Respublikos Vyriausybės organizuojamos Padėkos akcijos padėkoti žmonėms, sėkmingai įveikus COVID-19 pirmą bangą, „ačiū“ ne kartą suskambėjo ir Birštono Savivaldybės aikštėje, į kurią suplūdo šventiškai nusiteikusių žmonių būrys.

– Pagaliau! Pagaliau! Pagaliau galime padėkot tiems, kurie tyliai, sunkiai, nuoširdžiai ir labai atsakingai dirbo visą šį labai sunkų ir įtemptą karantino, laikotarpį. Jis visiems buvo nelengvas.Vieni išgyveno tylą, kiti prarado darbą ar negalėjo į jį eiti, buvo izoliuoti…Bet buvo ir tokių, kurie nuo pat pirmos karantino paskelbimo dienos atsakingai, nuoširdžiai atliko pareigą Lietuvai, Birštonui, žmonėms, nors nė vienas iš mūsų nežinojome, kas mūsų laukia, kas tas „COVI 19“, – į susirinkusius kreipėsi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.
Ji pasidžiaugė, kad Birštono savivaldybė yra viena iš dviejų šalyje, kuri neturi nė vieno „kovido“ atvejo, nes žmonės buvo drausmingi ir laikėsi visų karantino reikalavimų. Perskaičiusi Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio padėką, už bendrą atsakingą darbą, kovojant su koronaviruso COVO-19 pandemija ir jos sukeltais padariniais, N.Dirginčienė nuoširdžiai dėkojo ir Padėkos raštus su dovanomis ir, anot merės, ypatingais pyragais įteikė VŠĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Dainiui Kryžanauskui, AB Birštono sanatorijos „Versmė“ direktorei Rasai Noreikienei, VŠĮ Prienų ligoninės direktorei Jūratei Milaknienei, UAB „Ernas“ direktoriui Ervinui Marčiulioniui, Birštono savivaldybės administracijos direktorei Jovitai Tirvienei, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono PK viršininkui Rolandui Stikliui, BĮ| Nemajūnų dienos centro direktoriui Gintui Pačėsai, Birštono gimnazijos direktoriui Alvydui Urbanavičiui, viešbučio „Audenis“, UAB „Kauteska“ direktoriui Žydrūnui Kazlauskui, , BĮ Birštono tvarkymo tarnybos direktoriui Algirdui Kederiui, Birštono viešosios bibliotekos direktorei Alinai Jaskūnienei, Birštono sporto centro direktoriui Sauliui Smailiui bei jų kolektyvų darbuotojams.
Birželio1-oji – Taptautinė vaikų gynimo diena, todėl simboliška, kad šioje Padėkos akcijoje šoko dainavo, grojo vaikai ir jaunimas. Džiaugsmingai sutikti ir plojimais palydėti Birštono kultūros centro „Aguonėlės“ ir „Kupolės“ šokių kolektyvai, Gabrielės ir Kasparo duetas, šokio studijos „Vėjas“ šokėjos, Birštono meno mokyklos ansambliai „Keturi viename“ , „Tiesiog bendas“ ir kt., minioje smagiai striksėjo „trys banginukai“,
Taigi, pagaliau… Nors kai kur dar turime dėvėti kaukes, bet jau galime grožėtis gamta, bendrauti, lankyti artimus ir džiaugtis gyvenimu…
Onutė Valkauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *