„Kurk. Pajausk. Atrask“

Tęsiant bibliotekos projektą „Kurk. Pajausk. Atrask“, Nemajūnų bibliotekos padalinyje svečiavosi žinomas vaikų rašytojas Virgis Šidlauskas.
Kūrybinių dirbtuvėlių metu vaikai drauge su rašytoju kūrė istoriją su linksmais herojais bei jų nuotykiais, atgijusiais Birštono apylinkėse mūsų krašte, – Geležūnuose. Vaikai aktyviai dalyvavo veikloje, herojams suteikė išradingus vardus. Pagrindinė veikėja zuikutė buvo pavadinta mūsų kaimo vardu ir atgijo kaip – Geležiukė. Istorijoje atsirado ir naujai statomas apžvalgos bokštas, Vytauto kalnas, Nemuno vingiai, oro balionai, kurie dažnai matomi padangėje virš Birštono.
V. Šidlausko žodžiais: „Zuikytės Geležiukės nuotykiai Geležūnuose prasidėjo ramiai miške skabant sultingus kiškio kopūstus. Bet pasirodžius vilkui, veiksmas taip įsisuko, jog šiam istorijos pabaigoje už visus piktus darbus net teko iškeliauti į kosmosą. Sako, kai kurie mėnulio užtemimai – tai jo šešėlis, užstojantis mažąjį Žemės brolį nuo saulės.“
Mūsų mažoje bibliotekoje pirmą kartą svečiavosi žinomas vaikų rašytojas. Vaikai labai džiaugėsi galėdami bendrauti su rašytoju, įkvėpusiu kurti savas istorijas bei paskatinusiu vaikus skaityti knygas.
Projektą organizuoja Birštono viešoji biblioteka. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija ir Birštono savivaldybė.
Eitmyra Grybauskienė
Bibliotekininkė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *