Uždarė rajono krepšinio pirmenybių sezoną

Balandžio 17 dieną, sekmadienį, įvyko Prienų rajono savivaldybės ir laikraščio „Gyvenimas“ krepšinio pirmenybių finaliniai susitikimai.

Mažoji taurė atiteko „Prienų seniūnijai“

Dėl mažosios taurės susikovė jauna ir ambicinga „Prienų KKSC-99“ komanda bei „Prienų seniūnijos“ krepšininkai.  Rungtynių pradžioje didelį norą ir iniciatyvą demonstravę „KKSC-99“ jaunieji krepšininkai šovė į priekį 17:21. Antrajame kėlinyje „Prienų seniūnija“ pradėjo kibti į rungtynes ir kėlinuką laimėję rezultatu 17:15, sumažino atsilikimą iki dviejų taškų (34:36). Po didžiosios pertraukos „Prienų seniūnijos“ veteranai susiėmė ir perėmė rungtynių vadžias į savo rankas, Tomo Stupurio vedama komanda kėlinuką laimėjo 31:16 ir padėjo pamatus pergalei. Paskutiniame ketvirtyje Manto Jančiausko auklėtiniai  nesugebėjo ištirpdyti „Prienų seniūnijos“ susikrautos persvaros, ir nors laimėjo kėlinuką 18:20, Mažosios taurės savininkais tapo – „Prienų seniūnija“.

DSC_0224

Rezultatyviausi žaidėjai:
„Prienų seniūnija“: T. Stupuris – 29 tšk., K. Abramavičius – 24 tšk., A. Šeškus – 21 tšk.
„Prienų KKSC-99“:  E. Mankauskas ir R. Stadalius – po 14 tšk.,  L. Vainikevičius – 12 tšk.

Čempionė – „Stadiono“ komanda
Finale dėl Didžiosios taurės susitiko turnyro favoritai „Stadionas“ ir „Stakliškių seniūnija“. „Stadionas“ šiose rungtynėse surinko pajėgiausius krepšininkus, o „Stakliškių seniūnijai“ negalėjo padėti traumuoti G. Jevstignejevas ir R. Rūzgaitis. Nors komandos lyderių netektis ir sumažino „Stakliškių seniūnijos“ šansus laimėti, tačiau R. Žaldario krepšininkai sugebėjo pirmąjį ketvirtį laimėti 21:26. Lyg po šalto dušo atsigavęs „Stadionas“, vedamas savo lyderio G. Maceinos, antrajame ketvirtyje „Stakliškių seniūniją“ pasiuntė į nokdauną 30:11, o didžiosios pertraukos metu švieslentėje degė rezultatas 51:37.  Trečiajame kėlinyje „Stadionas“ dar 8 taškais padidino persvarą (18:10) ir  lemiame ketvirtyje jau leido žaisti mažiau minučių pirmenybių metu gaunantiems žaidėjams. Nors „Stadionas“ paskutinį kėlinuką pralaimėjo 15:24, pirmenybėse triumfavo 84:71. Naujieji čempionai – „Stadiono“ krepšininkai !

DSC_0506

Rezultatyviausi  žaidėjai:
„Stadionas“: G. Maceina – 27 tšk., R. Gerbutavičius – 15 tšk., M. Knyšius – 11 tšk.
„Stakliškių sen.“: R. Simanavičius – 26 tšk., D. Židanavičius – 19 tšk., T. Švedas – 11 tšk.

Simbolinis pirmenybių penketukas: D. Šeškus, M. Gečinis, G. Maceina, T. Žioba, V. Vaikšnis.

Dėjimų į krepšį konkurse triumfavo „Paprūdžiams“ pirmenybėse atstovavęs O. Brazdžionis.

Tritaškių metimo konkursą laimėjo G. Buinickas iš „Išlaužo seniūnijos“ komandos.

Karavano rungtį laimėjo taip pat „Išlaužo seniūnijos“ krepšininkas M. Marcinkevičius.

Karolis Abramavičius

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje GKP 2015/2016 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *