Europos dieną Birštone šventėme kartu!

Gegužės 9 d., šeštadienį, Birštono kurorte vyko renginys „Europos dieną Birštone švęskime kartu!“. Ryte visus Birštono gyventojus ir svečius žadino ansamblis „Subtilu-Z“, kuris važinėjo „Eglės“ elektromobiliu ir grojo linksmas melodijas. Vėliau aikštėje prie Savivaldybės vyko Birštono viešosios bibliotekos ir Birštono gimnazijos organizuotas renginys, kurį vedė Birštono gimnazijos moksleiviai.

KL117

Jo metu visus susirinkusius Europos dienos proga sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. „Švenčiame Europos dieną, kuri simbolizuoja taiką, laisvę, tarptautinį bendravimą ir bendradarbiavimą tarp Europos šalių ir jų piliečių. Šiandien didžiuodamiesi galime sakyti, jog esame atviros, kuriančios, nuolatos tobulėjančios Europos dalis, kurioje išsiskiriame savo identitetu, krašto, kalbos unikalumu, papročių savitumu. Sveikinu jus, mieli birštoniečiai Europos dienos proga ir linkiu gera mintimi, atvira širdimi, gražiais darbais paminėti šią dieną. Kviečiu būti tikrais europiečiais – puoselėjančiais svarbiausias valstybingumo, pilietiškumo vertybes, gerbiančiais savo ir kitų piliečių teises bei laisves. Džiugios, saulėtos ir įspūdžių kupinos Jums Europos dienos !“, – teigė Birštono savivaldybės merė.

Renginio metu buvo apdovanoti socialinės–pilietinės akcijos „14 geriausių darbų“ nugalėtojai. Ją paskelbė Birštono gimnazija, minint Sausio 13 -ąją Jono Basanavičiaus aikštėje. Europos dienos projektą koordinuojanti Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė ir Birštono gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius nominantams įteikė Birštono gimnazijos bendruomenės sukurtus gerumo balandžius. Buvo apdovanoti šie gerus, garbingus darbus atlikę birštoniečiai: Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė – už visus gerus darbus Lietuvai, Birštonui, kiekvienam žmogui; Aistė Abramavičiūtė – už drąsą, išgelbėtą žmogaus gyvybę; Austėja Suchockaitė – už sąžiningumą, gerumą ir atjautą senam žmogui; Tomas Milušauskas – už sąžiningumą; Birštono seniūnijos seniūnas Jonas Kederys – už visuomeniškumą, nuoširdų rūpestį seniūnijos žmonėmis, svarią pagalbą bendruomenėms;

Rimas Kamarauskas – už   visuomeniškumą ir gražius darbus Birštono vienkiemio bendruomenės gerovei; Vijolė Skorodumovienė – už gražias iniciatyvas, prasmingus darbus Siponių krašto žmonėms; Kęstutis Pranculis – už gerus darbus, gražias iniciatyvas prisidedant prie Birštono miesto žaliųjų erdvių puoselėjimo; Jonas Galinis – už prasmingas socialines iniciatyvas; Raimundas Yla – už pilietiškumą, drąsą, meilę žmogui ir istorijai; Teresė Murauskaitė – už Birštono krašto istorijos, kultūros, gamtos puoselėjimą; Vytautas Lišauskas – už pilietiškumą, darbštumą, atsakingumą, aktyvią visuomeninę veiklą; Audronė Pračkauskaitė – už gražų atsidavusį darbą ir meilę žmogui, muzikai.

Padėkos už kūrybiškumą ir aktyvų dalyvavimą organizuojant Europos dienos šventę Birštone buvo įteiktos: Birštono gimnazijos mokytojams Vedai Martinaitienei, Algiui Guobiui, Nijolei Juozaitienei, Laimai Kučiauskienei, Aldonai Grinienei, Virginijai Urbanavičienei bei moksleivei Kamilei Čeplinskaitei. Padėka už kūrybines iniciatyvas organizuojant Europos dienos šventę Birštone bei socialinės pilietinės akcijos ,,14 geriausių darbų“ inicijavimą buvo įteikta Birštono gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Astai Ferevičienei.

Aikštę papuošė Birštono gimnazijos gerųjų darbų balandis, kurį pagamino technologijų mokytojas Algis Guobys su savo mokiniais, o ornamentais papuošė dailės mokytoja Laima Kučiauskienė. Visi šventės dalyviai galėjo jį išmarginti įvairiomis artėjančios vasaros spalvomis. Renginio metu aikštėje buvo dalijamos technologijų mokytojų Vedos Martinaitienės ir Nijolės Juozaitienės bei jų mokinių paruoštos apyrankės su Europos Sąjungos spalvomis. Jas nusipinti galėjo ir patys šventės dalyviai.

Po apdovanojimų visiems kurorto gyventojams ir svečiams koncertavo ir Europos dienos proga sveikino ansamblis „Subtilu-Z“.

Renginio organizatoriai dėkoja sanatorijai ,,Eglė“, kurios elektromobiliu važinėjo ir kurortą žadino ansamblio „Subtilu-Z“ nariai; dėkoja „Tulpės“ ir „Versmės“ sanatorijoms, kurios įsteigė prizus orientavimosi žaidimo ,,Europos ieškynės” 1 ir 2 vietas laimėjusioms Komandoms. Šventę rėmė Europos komisijos atstovybė Lietuvoje.

Birštono savivaldybės informacija

Kazio Lazausko nuotraukos

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *