Didžioji krepšinio šventė prasidėjo!

Lapkričio 22 dieną Prienų sporto ir pramogų arenoje prasidėjo 2014 -2015 metų „Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės krepšinio pirmenybių sezonas. Apie naują pradžią paskelbė oficialus pirmenybių atidarymas, kuriame buvo pasveikintos komandos, pristatyti varžybų organizatoriai, rėmėjai, teisėjai ir sekretoriatas.

DSC_1474

Susirinkusius pasveikino pirmenybių organizatoriai – „Gyvenimo“ laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė, Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, vicemeras Egidijus Visockas.

Džiaugiamės išsaugotomis, ne vieną krepšinio mėgėjų kartą išugdžiusiomis „Gyvenimo“ krepšinio varžybų tradicijomis. Apie kelis mėnesius, iki pat pavasario, truksiančios didžiosios krepšinio šventės svarbą moksleivių ir suaugusiųjų gyvenime atidarymo metu kalbėjusi „Gyvenimo“ laikraščio redaktorė Ramutė Šimukauskaitė pabrėžė, jog varžybų tęstinumą pasisekė užtikrinti dėl nuolatinės partnerystės su Prienų rajono savivaldybe. Ji padėkojo LR Seimo nariui Andriui Palioniui ir Juozo Palionio paramos ir labdaros fondo atstovams už dėmesį ir paramą rajono krepšiniui, jų dėka varžybų uždarymo šventė tampa dosnesnė nugalėtojams ir prizininkams. Ne mažiau svarbios ir sudarytos sąlygos žaisti: iki pat pavasario Prienų sporto ir pramogų bei Prienų kūno kultūros ir sporto centro salės bus atviros pirmenybių dalyviams, jose bus išaiškintos stipriausios jaunučių, jaunių, kaimiškųjų vietovių mokyklų („3×3“), vyrų ir merginų komandos. Šių sporto įstaigų vadovai, treneriai kartu su Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus darbuotojais dalinsis atsakomybe dėl varžybų organizavimo, teisėjų ir sekretoriato darbo.

Komandas į rikiuotę išvedė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro orkestro šokėjos (vadovė Ligita Gediminienė), šventišką nuotaiką kūrė renginio vedėjas Linas Žilevičius ir Akvilės Švedaitės vadovaujamos šokėjos.

Šiose pirmenybėse dalyvaus 12 miesto ir seniūnijų komandų. Jų vadovai buvo pakviesti traukti burtus ir prie baudų metimo linijos išsiaiškinti, kuri iš komandų turi geriausias perspektyvas tapti viena iš prizininkių. Beveik visų metimai apmaudžiai lenkė krepšį, ko gero, vyrams po vasaros dar pristigo laiko treniruotėms. Taikliausias buvo jaunasis Gediminas Buinickas iš komandos „Prienų seniūnija – KKSC 99“. Jam atiteko „Gyvenimo“ laikraščio redakcijos įsteigtas prizas. Skėtis su „Gyvenimo“ logotipu lietingomis dienomis pravers ir į varžybas skubančiam varžybų vyr. teisėjui Karoliui Abramavičiui.

Po atidarymo komandos išsiskirstė į sporto sales ir abiejuose pogrupiuose sužaidė pirmąsias tarpusavio rungtynes.

Dalė Lazauskienė

Autorės nuotraukos

 

I turo rungtynių apžvalga

 

GSTM“ – „Išlaužas“ 89: 97 (25:31; 20:28; 22:33; 19:12)
Pirmosiose pirmenybių rungtynėse susitiko praėjusių metų miesto grupėje sidabro medalius iškovojusi „Gvido Sabeckio teniso mokyklos“ komanda bei praėjusiais metais į finalo ketverto turnyrą seniūnijų grupėje nepatekusi „Išlaužo“ seniūnijos komanda. Tik penkiese susirinkę „GSTM“ krepšininkai nesugebėjo išsaugoti jėgų visoms rungtynėms ir turėjo pripažinti A. Tilindės vedamos „Išlaužo“komandos pranašumą.
Rezultatyviausi žaidėjai:

„Išlaužas“: A. Tilindė -35 tšk., J. Gustas – 19 tšk., R. Meškauskas -14 tšk.;
„GSTM“: A. Čibiras – 28 tšk, D. Šabaras – 25 tšk, K. Abramavičius – 24 tšk.

„Jieznas“ –„Prienų seniūnija – KKSC 96“ tarpusavio rungtynės baigėsi rezultatu 74: 42 (20:14; 16:8; 20:10; 18:10).

Susitikime tarp „Jiezno“ ir „Prienų seniūnija – KKSC 96“ komandų jiezniškiai pirmavo visus kėlinius, jie rungtynes baigė, turėdami daugiau nei įtikinamą 30-ties taškų persvarą. Pagal taškų santykį po pirmųjų dvejų grupėje vykusių rungtynių „Jieznas“ užima pirmąją vietą.
Rezultatyviausi žaidėjai:

„Jieznas“: K. Gudeliūnas – 29 tšk., S. Ivanauskas – 12 tšk., L.Pempė – 11 tšk.;

„Prienų seniūnija – KKSC 96“: D. Skaudžius -18 tšk., A. Kaminskas – 7 tšk., P. Zagurskas – 5 tšk.

 

„Stadionas“ – „Prienų seniūnija – KKSC 99“ 84:50 (26:7; 23:21; 18:12; 17:10).

„Stadiono“ komanda į šias rungtynes susirinko negausiai, tačiau žiūrovams intrigos nepaliko jau nuo pirmų rungtynių minučių. Jaunieji „Prienų seniūnijos-KKSC 99“ krepšininkai dar pirmąjį kėlinį baigė, atsilikdami 19 taškų (26:7). Nors nervus „kutenančios“ kovos nebuvo, žiūrovai negalėjo nusivilti reginiu. „Stadiono“ komanda demonstravo komandinį žaidimą, virtuoziškiems D. Šeškaus perdavimams ir R. Gerbutavičiaus tolimiems metimams abejingų neliko. Šis susitikimas „Prienų seniūnijos- KKSC 99“ jauniesiems žaidėjams buvo puiki patirtis rungtyniaujant su RKL ir LKL žaidžiančiais krepšininkais.
Rezultatyviausiai žaidė:

„Stadionas“: R. Gerbutavičius – 25 tšk., A. Tkačiovas ir A. Sinkevičius – po 16 tšk.;
„Prienų seniūnija-KKSC 99“: R. Stadalius -18 tšk., T. Paplauskas -14 tšk., K. Chadakauskas – 7 tšk.

 

Veiverių „Amberis“ – „Išmanai“(Balbieriškio seniūnija) 80: 59 (22:11; 15:11; 23:12, 20:25).
Praėjusių metų seniūnijų grupėje ketvirtą vietą užėmusi Veiverių „Amberio“ komanda nepasigailėjo pirmenybių naujokų ir didžiąją rungtynių laiko dalį pirmavę, „Išmanų“ žaidėjams leido minimaliai „atsikvėpti“ tik ketvirtajame kėlinyje.
Rezultyviausi:

„Veiveriai“: G. Mažeika – 27 tšk., P. Glanauskas – 19 tšk, P. Kirpičenko -14 tšk.;
„Išmanai“: E. Šerpenskas -18 tšk., K. Ferevičius – 10 tšk., P. Geraltauskas -10 tšk.

Karolis Abramavičius

Rubrikoje GKP 2014/2015 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *