Albino Šileikos paroda Birštone

Birštono muziejuje (Vytauto g. 9, Birštonas) veikia Utenos rajono tautodailininko,

 Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vyriausiojo postinio Albino Šileikos prieverpsčių iš medžio paroda, kurioje – 75 eksponatai.

10268343_734963316534409_96432275_n

Balandžio 17 d. įvyko Albino Šileikos prieverpsčių parodos pristatymas. Tautodailininkas papasakojo apie save, policininko profesiją, šeimą, draugus ir, žinoma, apie kūrybą. Medžio drožybos jis išmoko gyvendamas vaikų globos namuose, apie vienuoliktuosius savo gyvenimo metus. Šis amatas Albiną Šileiką lydi iki šiol. Puoselėdamas Lietuvos tautodailės amatą, jis atstovauja policijai kultūriniame gyvenime. Albinas Šilieka nuolat rengia savo parodas, taip pat šio amato moko ir šalies moksleivius. Prieš parodos pristatymą Birštono muziejuje jis surengė edukacinius užsiėmimus suaugusiesiems ir jų vaikams. Albinas Šileika papasakojo,  kaip medžio lentelė tampa prieverpste, kokie jos drožybos būdai, įrankiai, medžiagos (medienos rūšys), ką reiškia raštai lentelėje, kaip prieverpstė įgauna spalvas. Susirinkusieji išklausę tautodailininką, gavę po lentelę ir raižymo peiliuką, bandė kurti raštus ant būsimos prieverpstės.

Parodos pristatyme dalyvavo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos Birštono policijos darbuotojai, kurie turėjo puikią galimybę susipažinti su kolega ir jo nuostabiais kūriniais.

Parodą Birštono muziejuje galima aplankyti iki balandžio 30 dienos.

 Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *