Patarimai renkantis vertimų biurą

Kai ateina laikas jūsų įmonei plėstis ir įsilieti į naujas rinkas kitose šalyse, įsitikinkite, kad bendraujate su savo klientais ir partneriais jiems suprantama kalba, o geriausia – jų gimtąja kalba. Tai yra labai svarbu! Keli tyrimai aiškiai parodė, kad žmonės kur kas dažniau perka produktą ar paslaugą iš įmonės, kuri su jais bendrauja jų gimtąja kalba. Be to, kai kuriais atvejais jūsų įmonė taip pat gali būti teisiškai įpareigota išversti tekstus, tokius kaip vadovai ir instrukcijos, į vietines kalbas. Profesionalus vertimų biuras gali padėti jums nukreipti savo verslą teisinga linkme. Pateiksime jums pagrindinius patarimus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis vertimų biurą.

Rekomendacijos
Geriausias būdas rasti patikimą vertimo paslaugų tiekėją dažnai yra tiesiog klausti aplinkinių, ar jie gali rekomenduoti kažką. Galų gale kažkas iš jūsų aplinkos galbūt jau žino puikų vertimų biurą, kurį gali rekomenduoti, nes patys naudojo tas paslaugas. Jei taip, tai visada verta pateikti kelis klausimus apie tai, ar ta įmonė jiems pasirodė patikima ir stabili, ir ar jie buvo patenkinti vertimų kokybe.

Vertimo procesas
Profesionalūs vertimų biurai naudoja efektyvius procesus, kaip tvarkyti vertimo užduotis, kurias jie gauna iš savo klientų, suteikdami jiems galimybę sekti kiekvieną užduotį ir visas skirtingas kalbas, iš kurių reikia versti jų klientų tekstus. Tokie procesai padeda vertėjams paspartinti vertimo darbus, užtikrinant, kad jie būtų atlikti kuo greičiau. Dažnai jie taip pat suteikia klientams galimybę stebėti savo užduočių būseną ir peržiūrėti kiekvieną vykstantį ir baigtą vertimą, kurį jie priskyrė tai agentūrai. Todėl būtinai išsiaiškinkite, kaip būdų vyksta visas vertimo procesas.

Kurias kalbas vertimų biuras verčia
Net jei jums pirmiausia reikia tekstų, išverstų į vieną ar kelias kalbas, gali būti verta paklausti, ar agentūra sugeba išversti tekstus į bet kurią kalbą, pvz rusų – lietuvių vertimas. Jei biuras verčia labai gausų skirtingų kalbų kiekį, tai galite būti tikri, kad jis sėkmingai prisidės prie jūsų verslo plėtros ateityje ir visada patenkints jūsų besikeičiančius poreikius.

Kainos ir terminai
Ieškant paslaugų tiekėjo naudinga yra žinoti, kiek galite tikėtis sumokėti už vertimo paslaugą. Tačiau daugelis vertimo biurų nurodo užduoties kainą tik tada, kai turi galimybę peržiūrėti jums reikalingą išverstą tekstą. Taip yra todėl, kad vertimo projekto sunkumai gali labai skirtis atsižvelgiant į tai, koks yra techninis tekstas, tema, kalbų derinys ir pan. Štai kodėl mes rekomenduojame pasirinkti vertimų biurą, kuris susilaiko nuo kainos nurodymo, kol jie dar nespėjo peržiūrėti teksto.

Kitos teikiamos paslaugos
Geriausia rasti vertimų biurą, galintį suteikti visas jums ir jūsų kolegoms reikalingas kalbų paslaugas, kad galėtumėte išsiųsti visas savo užduotis tam pačiam paslaugų teikėjui. Taip pat labai vertinga rasti partnerį, su kuriuo jūs ir jūsų kolegos galite užmegzti draugiškus ir artimus profesinius santykius. Visas procesas tampa daug lengvesnis – ir galutinis produktas tampa daug geresnis – kai vertimų biuras sužinos jus ir jūsų įmonės poreikius, balso toną, terminologiją ir kt. Todėl turėtumėte paklausti, ar biuras siūlo teksto redagavimą, teksto peržiūrą, teksto rašymą ir ar jie turi kokių nors apribojimų kalbant apie failų formatus ir skirtingų kalbų derinius.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *