Konteinerių ištuštinimo problema sprendžiama – ARATC pasitelkė kitą vežėją

Bendrovei „Ekonovus“ laiku neištuštinus pakuočių atliekų konteinerių Prienuose ir nesureagavus į skirtą baudą ir raginimą nedelsiant ištuštinti konteinerius, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras kreipėsi į kitą atliekų vežimo įmonę. Ketvirtadienio popietę atliekos iš perpildytų konteinerių buvo išvežtos.

ARATC nuotr. Pakuočių atliekų konteineriai ištuštinti.

Reaguodami į susidariusią situaciją, ėmėmės operatyvių veiksmų jai spręsti, kad konteineriai būtų ištuštinti, jų aikštelės sutvarkytos, o gyventojai turėtų kur mesti atliekas“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Atliekų tvarkymo paslaugų organizavimo ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas, ketvirtadienio vakarą skubėdamas į Prienus.

Šios savaitės pradžioje ARATC kontrolieriams Prienuose aptikus perpildytus ir pagal numatytą grafiką laiku neištuštintus kolektyvinius konteinerius atliekas vežančiai bendrovei „Ekonovus“ buvo priskaičiuota 521 euro bauda skirta bauda.

Popieriaus ir plastiko atliekos iš kolektyvinių konteinerių Prienuose turėjo būti vežamos kovo 14 dieną. Tačiau kovo 16 dieną ARATC kontrolieriams patikrinus kolektyvinių rūšiavimo konteinerių aikšteles keliose jų, esančiose Stadiono, Statybininkų, Vytauto, Vytenio ir J. Janonio gatvėse aptikti perpildyti ir neištuštinti konteineriai.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras tą pačią dieną informavo „Ekonovus“ apie skirtą baudą ir pareikalavo nedelsiant ištuštinti konteinerius. To nepadarius ARATC kreipėsi į kitą atliekų vežėją, kurio patirtas išlaidas turės kompensuoti bendrovė „Ekonovus“.

Suvokiame savo, kaip atliekų tvarkymo administratoriaus atsakomybę prieš gyventojus ir labai principingai reikalaujame, kad vežėjas teiktų kokybišką paslaugą“, – pabrėžė M. Krasauskas.

Bendrovė „Ekonovus“ atliekų surinkimo ir vežimo paslaugą Prienų rajone teikia pagal trišalę sutartį tarp įmonės, ARATC ir Prienų rajono savivaldybės. Joje numatyta, kad kolektyviniai konteineriai turi būti ištuštinami juos užpildžius 80 proc. arba pagal numatytą grafiką.

Neišvežus atliekų baudos skaičiuojamos už kiekvieną laiku neištuštintą konteinerį.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *