Lieka draudimas vykti į šešiolika savivaldybių

Šį pirmadienį Vyriausybė, svarsčiusi karantino reikalavimų atlaisvinimą, nusprendė, kad nuo 2021 m. kovo 16 d. iki 2021 m. kovo 31 d. bus pratęstas asmenų judėjimo ribojimas tarp tų savivaldybių, kuriose 14 dienų koronaviruso sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų: tai – Panevėžio miestas ir rajonas, Utenos rajonas, Biržų rajonas, Klaipėdos miestas, Trakų rajonas, Neringa, Šalčininkų rajonas, Varėnos rajonas, Visaginas, Vilniaus miestas ir rajonas, Širvintų rajonas, Marijampolė, Kupiškio rajonas, Švenčionių rajonas.
Į šias savivaldybes asmenims draudžiama atvykti ir išvykti iš jų, išskyrus iki šiol taikytas išimtis, kai vykstama į savo gyvenamąją savivaldybę, dėl darbo, sveikatos priežiūros, laidotuvių, į nuosavybės teise turimus nekilnojamojo turto objektus, aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų ir kt.

Prienų rajone ir Birštono savivaldybėje judėjimo apribojimai panaikinti

Prienų rajono savivaldybėje naujų koronavirusinės infekcijos atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius –133,5. Tai reiškia, kad nuo šios savaitės galima laisvai judėti visoje savivaldybės teritorijoje, taip pat vykti ir į kaimynines Birštono, Kauno bei Alytaus savivaldybes, kuriose naujų atvejų skaičius per dvi savaites neviršija 200 atv./100 tūkst. gyventojų.
Statistikos departamento kovo 15 d. ryto duomenimis, per šeštadienį – sekmadienį Prienų rajono savivaldybės teritorijoje nustatyti 6 nauji susirgimo COVID-19 liga atvejai.
Praėjusią savaitę Prienų ligoninėje paimta 170 tyrimų, iš jų –112 pacientų (3 atsakymai teigiami), 46 medikams, 12 globos namų darbuotojams (visi neigiami).
Šiuo metu Prienų rajone serga 42 asmenys.

Veiklą atnaujina visos parduotuvės, muziejai, galerijos

Nuo pirmadienio Lietuvoje veiklą gali atnaujinti visos parduotuvės, turinčios atskirą įėjimą iš lauko, nustatyta, kad parduotuvėse vienam klientui turi būti skiriamas ne mažesnis nei 20 kvadratinių metrų plotas arba aptarnaujamas vienas klientas. Taip pat leista veikti uždarose erdvėse esantiems muziejams, galerijoms ir kitoms ekspozicinėms erdvėms, taip pat zoologijos ir botanikos sodams. Dėl saugumo bilietai į muziejus, galerijas ir parodų erdves gali būti platinami tik elektroniniu būdu. Vienam lankytojui turės tekti ne mažesnis nei 30 kvadratinių metrų plotas, lankytojai galės ateiti ne daugiau kaip po du, nebent yra iš vienos šeimos.

Situacija regionuose banguojanti

Vyriausybei pristatyti naujausi pandemijos duomenys rodo, kad koronavirusinės infekcijos plitimo pagreitis vėl yra teigiamas, atskiruose regionuose situacija yra banguojanti. Nors šiuo metu Lietuvoje dominuoja vadinamoji ispaniškoji koronaviruso atmaina, jau pradeda daugėti britiškosios atmainos atvejų, ypač Vilniuje ir Marijampolėje. Todėl, kaip posėdyje pažymėjo premjerė Ingrida Šimonytė, siekiant laimėti daugiau laiko vakcinavimui, dabar labai svarbi kiekvienos savivaldybės atsakomybė ir pastangos plėsti gyventojų testavimo apimtis.

Parengė Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *