Žingsnelis po žingsnelio gyvenimas laisvėja

Nuo kovo 6 d., šeštadienio, švelninami karantino reikalavimai atvirose erdvėse.
Atvirose vietose bus leidžiama susitikti ne didesnėms nei 5 asmenų grupėms arba dviejų namų ūkių nariams. Galės vykti ir jų šventės atvirose erdvėse. Bus leidžiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse, vienu metu teikiamos ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius.
Taip pat bus leidžiami renginiai, stebimi neišlipant iš automobilio. Automobilyje turi būti ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.
Nuo šeštadienio bus leidžiama vykdyti neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys.
Leidžiama lankyti pažintinius takus, parkus, lauko galerijas, muziejų ir kitas atviras ekspozicines erdves, zoologijos ir botanikos sodus. Juose galės lankytis ne didesnės nei penkių asmenų ar dviejų šeimų grupės.
Leidžiama fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekose. Leista asmenims palikti gyvenamąją vietą ne tik dėl būtinųjų, bet ir dėl bet kokių paslaugų gavimo.
Leidžiami trumpalaikiai pasimatymai įkalinimo įstaigose.
Nuo kovo 10 dienos, trečiadienio, bus leidžiama organizuoti transporto vairavimo praktinius mokymus, atnaujinti visų kategorijų praktikos egzaminus.
Nuo šios datos įsigalios ir nauja tvarka, pagal kurią visi į Lietuvą grįžtantieji ar atvykstantieji privalo turėti ne anksčiau nei prieš tris paras atliktą tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir gautą neigiamą atsakymą.

Judėjimą laisvins pagal epidemiologinius rodiklius
Kitą savaitę bus svarstomas planas, pagal kurį laisvės judėjimas tose šalies savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija yra geresnė.
Karantino ribojimai skirtingose savivaldybėse galėtų būti laisvinami skirtingu metu, atsižvelgiant į sergamumo rodiklius per 14 dienų.
Juoda spalva žymimos savivaldybės, kuriose per 14 dieną nustatyta daugiau kaip 500 naujų COVID-19 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Rausva spalva nuspalvintos savivaldybės, kuriose patvirtinta 100–200 naujų susirgimų 100 tūkst. gyventojų, geltona spalva – iki 100 atvejų. Šiuo metu į geltonąją zoną patenka Birštono, o į rausvąją – Prienų rajono savivaldybės.

Testus galima atlikti ir Prienų ligoninėje
Remiantis Prienų rajono savivaldybės ESOC nutarimu Savivaldybės administracijos direktorė J. Zailskienė pasirašė įsakymą, pagal kurį Prienų rajono savivaldybės viešųjų ir biudžetinių įstaigų darbuotojams, kitiems asmenims, teikiantiems paslaugas ir turintiems tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su kitais asmenimis, sudarytos galimybės nemokamai atlikti vienkartinius tyrimus dėl COVID-19 ligos VšĮ Prienų ligoninės mobiliajame punkte.
Registracija į mobilųjį punktą profilaktiniams tyrimams vykdoma telefonu 8 670 85177 arba elektroniniu būdu el. paštu ievute92@gmail.com.

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *