Rytoj – Šv. Valentino diena!

Atsakymas

Dažnai jūs manęs klausiat,
Ar myliu …
Pamirštat ir vis klausiat to paties.
Todėl sakau, kad „taip“
Aš myliu jūrą, beržą ir laukų gėles,
Aš myliu saulę, dangų ir žvaigždes…
Bet vėl manęs jūs nesupratot.
Tada sakau, kad myliu žmones:
Sveikus ir nesveikus, senus ir dar mažus,
Benamius, geriančius, aristokratus…
Myliu GYVENIMĄ ir klausiu jūsų:
– Ar galima tiek daug mylėti,
Širdy neturint mylimo žmogaus?


Vida ir Algis Beliukevičiai, netrukus minėsiantys bendro gyvenimo penkiasdešimtmetį, Stakliškės:

– Gyvenimas kaip muzikos instrumentas – turi baltus ir juodus klavišus. Jeigu išmoksite groti abejais, sukursite gražiausią kūrinį. Mylėkite ne tik per šv. Valentiną vieni kitus, mylėkite kasdien ir būkite mylimi!


Danguolė ir Juozas Ablačinskai, Gripiškės:
– Mes kartu ne taip ilgai – trisdešimt devynerius metus. Taip jau sutapo, kad mūsų dvi dukros Ingrida ir Živilė yra gimusios būtent Valentino dieną, tik tarp jų trejų metų skirtumas. Pagrandukas pasaulį išvydo taip pat vasarį, tik kiek anksčiau 4-ąją, o vyresnėlis sūnus – birželio mėnesį.
Linkime visiems, kad dviejų žmonių gyvenime Valentino diena tęstųsi nuo pirmos pažinties su savo žmogumi akimirkos, kad vienas kitu džiaugtumėtės ir išsaugotumėt vienas kitam šiltus jausmus, nesvarbu, kiek metų drauge esat.
Mes nesipykstam. Svarbiausia išsakyt vienas kitam ne tik tai, kas gerai, bet ir kas blogai, kalbėtis atvirai. Na, o moterims galbūt reikia tiesiog nebūti piktoms ir mokėti branginti bei puoselėti šeimos židinio ugnelę.


Brigita ir Mantas Grigaravičiai, Pieštuvėnai:
Kiekvienas, manau, aplinkui turime pažįstamų, draugų, gal net giminaičių, kuriems, deja, nepavyko išsaugoti meilės kitam žmogui ir galų gale teko pasukti skirtingais keliais. Mes su Mantu esame kartu beveik 9-erius metus. Patikėkit, buvo visko, ir kiek dar visko bus ateityje… Susipažinome, kai man tebuvo 16 metų, Mantui – 24-eri. Buvome jauni, veržlūs ir abu labai skirtingi. Buvo visko – ir skyrėmės, ir taikėmės, kiekvienas norėjome parodyti savo „viršų“, tačiau po kelių dienų ir vėl eidavome gatve susikabinę rankomis.
Ko norėtume palinkėti kitoms poroms Valentino dienos proga? Svarbiausia, tikriausiai, nepamiršti to jausmo, kurį jautėte pirmą kartą paėmus antrąją pusę už rankos, pažvelgus į jos (jo) akis, arba po pirmą kartą pasakyto „Myliu“. Jaunos poros linkusios pasiduoti sunkumams, bet niekada nereikia pamiršti, kad pora gimsta iš dviejų skirtingų žmonių – dviejų nešlifuotų deimantų. Reikia ne vienerių metų, kad deimantai nusišlifuotų vienas į kitą taip, kad nebūtų tarp jų jokių trukdžių.


Rasa ir Kęstutis Kalaušiai, Malta:

– Meilė slypi kasdienybėje… Vaiko šypsenoj, akyse, kasdieniuose pokalbiuose, ilgesyje… Jos nereikia ieškoti, ji čia, su mumis, kasdien, kiekvieną akimirką, kiekvienam žingsnyje ir širdies dūžyje… nes mylim ir esam mylimi… nes meilė niekada nesibaigia…

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *