Svarbesni 2021 metų sausio mėnesio darbai

Sausio 8, 15, 22 ir 29 d. Švietimo ir sporto skyrius organizavo nuotolinius mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui pasitarimus. Buvo aptartas ikimokyklinio, nuotolinio ugdymo organizavimas, kiti mokyklų bendruomenėms kylantys klausimai.
Sausio 13 d. minint 30-ąsias Laisvės gynėjų dienos metines, vyko pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“, veikė speciali virtuali paroda Prienų krašto muziejaus interneto svetainėje, vyko šv. Mišių, videomontažų apie sausio įvykius transliacija.
Sausio mėn. įrengtos naujos Greimų tilto pavadinimo lentelės.
Sausio mėn. Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos penktosios nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos nutarimu į Kultūros vertybių registrą įrašyti du Prienų rajone esantys objektai: Lietuvos partizano Juozo Karalevičiaus kapas (Jaunionių k., Stakliškių sen.) ir Dainavos apygardos Dzūkų rinktinės Margio tėvūnijos vado Jono Česnulevičiaus-Sakalo ir kitų partizanų kautynių ir žūties vieta (Lingėniškių k., Jiezno sen.).
Sausio 12 d. Jiezno paramos šeimai centras su Migracijos departamentu pasirašė susitarimą dėl prieglobsčio prašytojų alternatyvaus apgyvendinimo paslaugos teikimo. Tikimasi, kad Jiezno PŠC pagrindiniame pastate (Jiezne) bus laikinai apgyvendintos šeimos su vaikais iš artimojo užsienio – Ukrainos, Baltarusijos.
Sausio 14 d. Prienų PSPC pasiekė 240 dozių vakcinos, skirtos globos, slaugos, socialinių įstaigų gyventojams ir darbuotojams.
Sausio 18 d. vykusiame Prienų r. savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdyje aptarti nuotolinio mokymo, vakcinacijos, gyventojų judėjimo tarp savivaldybių kontrolės ir kiti aktualūs klausimai.
Sausio 19 d. vyko pirmasis šiais metais pasitarimas su seniūnais. Pasitarime aptarti seniūnų metinio vertinimo, ataskaitų pateikimo, socialinių būstų priežiūros ir kontrolės klausimai, diskutuota naujų rūkymo apribojimų, kelių priežiūros darbų planavimo ir vykdymo bei kitomis temomis.
Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas inicijavo tradicinį pasitarimą su Savivaldybės valdomų įstaigų vadovais. Pasitarime, kuriame dalyvavo ir mero komandos nariai, buvo aptarti UAB „Prienų butų ūkis“, AB „Prienų šilumos tinklai“ ir UAB „Prienų vandenys“ 2020 metų veiklos rezultatai, pasidalinta šių metų investicijų ir darbo planais bei iššūkiais.
Sausio 22 d. vyko susitikimas su verslo atstovais dėl investavimo galimybių Prienų r. savivaldybėje. Didžiausios elektros tiekimo grupės Baltijos šalyse ir, kaip teigiama, vienos draugiškiausių aplinkai elektros energijos gamintojų Europoje atstovai pristatė verslo planus dėl ieškomų žemės plotų ir planuojamo statyti saulės parko Prienų rajone.
Sausio 27 d. priimtas sprendimas dėl draudimo rūkyti daugiabučio namo (Stadiono g. 10, Prienai) balkonuose, terasose ir lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams.
Sausio mėn. Prienuose įgyvendinus kompleksinius viešųjų erdvių sutvarkymo projektus – atnaujinus Revuonos ir Beržyno parkus, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio paminklo prieigas, sutvarkius Nemuno pakrantę Paprienėje – buvo parengta 10 informacinių stendų, supažindinančių su Prienais ir lankytinais turistiniais bei kultūriniais objektais.
Sausio 28 d. vyko pirmasis šiais metais Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame svarstyta 18 klausimų, išklausyta informacija apie Kauno regiono integruotos teritorijų vystymo programos įgyvendinimą 2020 m. ir programos veiksmų įgyvendinimo grafiką 2020–2022 m. Posėdyje priimtas vienas svarbiausių sprendimų – patvirtintas Prienų rajono savivaldybės 2021 metų biudžetas.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *