Ketinantys skiepytis gyventojai bus kviečiami registruotis

„Kai tik baigsime prioritetinių grupių asmenų vakcinaciją, išeisime į „platų skiepijimo etapą“ – kviesime skiepytis gyventojus pagal amžiaus grupes, skelbsime telefonus, kuriais gyventojai galės registruotis skiepijimus organizuojančioje įstaigoje – Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre. Kadangi tokia įstaiga mūsų savivaldybėje yra viena, manau, kad jokios painiavos nekils. Pagal dabartinę tvarką Birštono pirminiame sveikatos priežiūros centre bus kviečiami registruotis ir šio centro pacientai, ir Birštono gyventojai, prisirašę kitose sveikatos priežiūros įstaigose,“ – trečiadienį apie pasirengimą gyventojų skiepijimui kalbėjo Birštono savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė.
Savivaldybės gydytoja paaiškino, kad kol nebuvo paskiepyti visi pageidaujantys asmens sveikatos priežiūros įstaigų specialistai, nėra žinoma, kada ir kiek vakcinos bus gauta, Birštono PSPC negalėjo skelbti registracijos, bet tai bus padaryta greitai – galbūt dar šią ar kitą savaitę prasidės viešinimo kampanija. Registruotis galės visi gyventojai, tačiau jie bus kviečiami skiepytis, kai tam bus pasiruošta, pagal Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą prioritetinių grupių sąrašą: nuo vyriausių iki jauniausių.
E.Grinevičienės teigimu, šį trečiadienį baigta visų norėjusių skiepytis sveikatos priežiūros specialistų vakcinacija. Birštone pirmąja COVID-19 vakcinos doze jau paskiepyta 390 asmenų, priklausančių prioritetinėms grupėms, tai – medicinos ir sveikatingumo srities, vaistinių darbuotojai, socialinių paslaugų įstaigų socialiniai ir kiti darbuotojai, švietimo įstaigų darbuotojai, tiesiogiai dirbantys su vaikais, onkologinėmis ligomis sergantys gyventojai. Dializuojami pacientai buvo paskiepyti tose įstaigose, kuriose jiems atliekamos dializės.
Nuo ketvirtadienio pradėta skiepyti ir antrąja COVID-19 vakcinos doze, ja bus revakcinuota 120 asmenų.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *