7 patarimai, kurie padės sėkmingai užsiimti individualia veikla

Darbas su individualios veiklos pažyma tampa vis patrauklesnė galimybė kiekvienam, kuris nori pradėti savo veiklą, tačiau sumokėti kuo mažiau mokesčių. Lyginant su kitomis veiklos bei verslo formomis – individuali veikla yra geras pasirinkimas dėl to, kad mokami mokesčiai tik nuo pajamų. Jeigu jų nebus – neteks mokėti ir mokesčių (išskyrus PSD, jeigu nesate kitur draustas). Galiausiai, individuali veikla pagal pažyma nereikalauja ir sudėtingos buhalterijos, o su saskaita123.lt – viskas dar paprasčiau.

Visgi, jeigu baimės yra daug, tačiau ir noras didelis – siūlome pasinaudoti keliais mūsų patarimais, kurie leis užtikrintai žengti pačius pirmus žingsnius nuosavos veiklos take.

1.      Tinkamas laiko planavimas.

Kad ir kokia veikla bus užsiimama – tinkamas ir apgalvotas laiko planavimas yra būtinas. Jis padeda ne tik kur kas ergonomiškiau išnaudoti darbo valandas, tačiau ir paskirti laiko laisvalaikiui, kuris tai pat reikalingas. Laiko planavimui siūlome naudoti specialias programėles.

2.      Lengvatų galimybės.

Natūralu, kad mokestiniai niuansai pačioje pradžioje ne tik kelia labai daug klausimų, tačiau ir dažnai iššaukia nepagrįstas baimes. Juk dažnai viešojoje erdvėje sklando mitai, kad savarankiška veikla yra gausiai apmokestinama. Tai nėra visiškai tikslu. Juolab, valstybė teikia lengvatas. Pavyzdžiui, pirmus metus galima nemokėti VSD mokesčių (tiesa, negausite ir atitinkamų privilegijų).

3.      „Teisingų“ užsakymų priėmimas.

Turėk savo kainos ribas ir tuo pačiu atsakingai vertink kiekvieną galimybę dirbti labdaringai. Žinoma, padėti labdaros organizacijoms, kai jos prašo pagalbos, reikia. Tačiau nepamirškite, kad per didelis nuoširdumas gali jums trukdyti uždirbti. Galiausiai, pačioje pradžioje daugelis nemokamai suteikia tam tikras paslaugas, kadangi taip stengiasi sukaupti portfolio. Tai – gerai, tačiau nepamirškite, kad praktika irgi turi turėti saiką. Juk individuali veikla skirta uždarbiui.

4.      Reputacijos gerinimas.

Kad ir kaip gerai atliekate darbus – reikia investuoti ir į savo reputaciją. Juk tik tokiu atveju pavyks sulaukti didesnio užsakymų kiekio. Ką reiškia investavimas į reputaciją? Malonus bendravimas su kiekvienu klientu ir tuo pačiu savo klaidų taisymas.

Klientas – visada teisus. Kiekvienas savarankišką veiklą vykdantis asmuo turi to nepamiršti.

5.      Didinkite našumą.

Viena dažniausiai freelancerių daromų klaidų yra darbas namuose. Užsidaroma tarp keturių sienų ir taip ne tik mažėja produktyvumas, tačiau ir trūksta socialinių santykių. Taip, vietos nuoma – kainuoja. Tačiau dažnai tik tiek ir reikia, kad būtų dirbama kur kas našiau.

6.      Paprastai veskite buhalteriją.

Darykite tuos darbus, kuriuos mokate. O kitus reikia palikti tiems, kurie juos geriausiai išmano. Pavyzdžiui, dirbant su individualios veiklos pažyma reikalingas buhalterijos vedimas. Jeigu samdyti asmeninį buhalterį Jums yra per sunku – tokiu atveju saskaita123.lt yra geriausias pasirinkimas. Abonemento kaina – maža, o naudotis – labai paprasta.

7.      Planuok užsakymus.

Galiausiai, kiekvienas verslininkas turi išmokti planuoti laiką ir tuo pačiu „rinkti“ užsakymus į priekį. Žinoma, ne visi sutinka palaukti. Tačiau jeigu būsite geras savo sferos specialistas – eilė bus ir tai suteiks kur kas daugiau ramybės dėl finansinio stabilumo.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *