ESOC pasitarime – vakcinacijos, nuotolinio ugdymo, savaitgalio judėjimo tarp savivaldybių aptarimas

Sausio 18 d. vykusiame Prienų r. savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (ESOC) posėdyje aptarti nuotolinio mokymo, vakcinacijos, gyventojų judėjimo tarp savivaldybių kontrolės ir kiti aktualūs klausimai. 


ESOC priėmė nutarimą leisti mokykloms organizuoti nuotolinį ugdymą įstaigoje pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, atsižvelgiant į mokyklos Vaiko gerovės komisijos arba Prienų socialinių paslaugų centro specialistų rekomendacijas. Pradinių klasių mokiniams tokia galimybė jau sudaryta prieš dvi savaites. 
Savivaldybės gydytojas V. Slauta apžvelgė skiepijimo situaciją. Anot gydytojo, savivaldybė jau yra gavusi 420 vakcinos dozių, o sausio 18 d., pirmadienį, į Prienus atkeliavo dar 180 vakcinos dozių. Tą patį rytą Prienų PSPC pradėjo vykdyti poliklinikos Revuonos g. 4 darbuotojų vakcinaciją. Atsižvelgiant į sudarytus prioritetinius sąrašus, yra skiepijami Socialinių paslaugų centro darbuotojai, UAB „Vita Simplex“ ir UAB „MediCa klinika“ darbuotojai, vaistininkai, odontologai, burnos higienos specialistai. Taip pat pirmadienį Prienų ligoninėje pradėtas vykdyti antras skiepijimo etapas tiems darbuotojams, kurie jau kartą paskiepyti.
Pasak V. Slautos, dar keletas vakcinos dozių liks ir pagal prioritetinį sąrašą eilėje esantiems gyventojams, o pirmiausia bus kviečiami skiepytis vyresni nei 80 m. amžiaus.
Savivaldybės meras A. Vaicekauskas atkreipė dėmesį, kad artimiausiame pasitarime su rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovais turi būti detaliau aptarti gyventojų sąrašų sudarymo ir vakcinacijos klausimai. 
Alytaus AVPK Prienų r. PK viršininkas A. Rupeikis apžvelgė policijos savaitgalio budėjimo rezultatus. Per savaitgalį buvo sugrąžinta 30 automobilių, mėginusių be pateisinamų priežasčių įvažiuoti į Prienus, sekmadienį – nė vieno. Administracinio nusižengimo protokolai vairuotojams buvo surašyti tik už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. A. Rupeikio teigimu, iki sausio 31 d. policija planuoja dirbti tokiu pat režimu.
ESOC vadovė, administracijos direktorė J. Zailskienė atsargiai pasidžiaugė rimstančia situacija rajone ir padėkojo už sklandų komandinį darbą.

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *