Neįgaliųjų organizacijų pirmininkams padėkojo už nuoširdų darbą ir aktyvią veiklą

Metams baigiantis Savivaldybės vadovai tradiciškai sukvietė visus Prienų r. neįgaliųjų draugijų ir skyrių pirmininkus, norėdami pasveikinti su praėjusia Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, padėkoti už nuoširdų ir neatlygintiną darbą, partnerystę, gražų bendradarbiavimą. Pandemijai pakoregavus renginius, šiemet susitikimas vyko virtualioje erdvėje.


„Esate dideli mūsų pagalbininkai, teikiant paslaugas žmonėms, turintiems negalią. Ačiū Jums už atsakingą darbą su žmonėmis, kuriems labiausiai reikia paramos, atjautos ir pagalbos,“ – dėkojo Savivaldybės meras A. Vaicekauskas. Anot mero, gyvo bendravimo jokios formos nepakeis, bet krizės išmoko prisitaikyti. Jis palinkėjo visiems sveikatos, tolimesnio bendradarbiavimo, kartu priimant neįgaliesiems palankius sprendimus.
Administracijos direktorė J.Zailskienė pasidžiaugė neįgaliųjų organizacijų iniciatyvomis ir darbais – bendruomeniškumu žavinčiais Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos paminėjimais, kasmet suburiančiais narius vis kitoje seniūnijoje, aklųjų ir silnparegių benruomenės pernai puošta eglute Savivaldybės administracijos pastato vestibiulyje, o šiemet – tambūre įrengta prakartėle, kuria galės džiaugtis prieniškiai. Direktorė palinkėjo visiems gražių ateinančių švenčių, susikaupti ir, įveikus virusą, grįžti prie įprasto gyvenimo.
Anot mero pavaduotojos L. Jakinevičienės, svarbiausia yra bendrystė, šiluma, kuria galima vieniems su kitais dalintis. Pavaduotoja padėkojo organizacijų pirmininkams už aktyvią veiklą, palinkėjo nepristigti dėmesio vieni kitiems bei savo organizacijų nariams.
„Kai bėdoje esame kartu, ją lengviau ištverti“, – sakė administracijos direktorės pavaduotojas A. Marcinkevičius, palinkėdamas stiprybės bei vieni kitų palaikymo.
Prie visų sveikinimų prisijungė ir Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja S. Mekionienė. Vedėja trumpai apžvelgė organizacijų veiklą, pasidžiaugė nevyriausybinių neįgaliųjų organizacijų dalyvavimu socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems projektų veiklose, pirmininkams palinkėjo jaukių švenčių ir tokio pat darnaus bendradarbiavimo ateityje.
Neįgaliųjų organizacijų pirmininkai pasidalijo savo darbo kasdienybe, rūpesčiais ir džiaugsmais, padėkojo Savivaldybei ir administracijai už jaučiamą palaikymą, paramą. Aklųjų ir silnaregių organizacijos vadovė dėkojo Savivaldybei už suteiktas šiltas ir erdvesnes patalpas, administracijai ir rėmėjams – už pagalbą jose įsikuriant. Už palaikymą dėkojo ir Kurčiųjų draugijos vadovė. Ji pasidžiaugė, kad draugijai Savivaldybė taip pat numačiusi suteikti erdvesnes patalpas kaimynystėje su kita neįgaliųjų organizacija.
Diabeto klubo „Versmė“ vadovė pabrėžė, kad pandemija išmokė, jog ir iš blogiausių situacijų galima pasisemti patirties ir jas išgyventi. „Noras bendrauti yra didelė vertybė ir ji užpildo visas spragas pandemijos metu“, – sakė pirmininkė. Ji taip pat padėkojo Švietimo ir sporto skyriui bei visai Savivaldybei už vaikų, turinčių negalią, dalyvavimo ugdymo ir lavinimo procesuose palaikymą.
Vieni kitiems ir Savivaldybės vadovams neįgaliųjų organizacijų vadovai palinkėjo sveikatos, sėkmės, susitelkimo, daug prasmingos veiklos bei džiugių artėjančių švenčių nuotaikų.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *