Tarptautinėje padangėje „sužibo“ mūsų krašto jaunieji talentai

Nors pastaraisiais mėnesiais karantinas visame pasaulyje „diktuoja“ savo sąlygas, nuotolinio bendravimo priemonės atvėrė duris galimybėms: mokytis, tobulėti bei parodyti savo talentus kitiems. Šiemet muzikiniai konkursai-festivaliai keliasi į virtualią erdvę, o tarptautinėje „scenoje“ žiba ir Prienų rajono jaunieji talentai.
Į tradicinį „Vienna Stars“ konkursą ir menų festivalį kasmet susirinkdavo dalyviai iš įvairių pasaulio šalių. Nors šiemet dėl prastos epidemiologinės situacijos pasaulyje Austrijoje moksleiviai nesusitiko, organizatoriai nusprendė tęsti tradicinį konkursą ir pakvietė jaunuosius menininkus dalyvauti nuotoliniu būdu, todėl parodyti savo talentus visam pasauliui galėjo kone kiekvienas moksleivis. Konkurse dalyvavo ir gausus būrys lietuvių, tarp jų, ir mokytojos Ritos Leitanienės vadovaujami Jiezno meno mokyklos moksleiviai, kurie, pademonstravę aukštą meistriškumo lygį, iškovojo net keturias prizines vietas. Šiais metais „Vienna Stars 2020 Online“ sužibėjo pianistė Ūla Beliukevičiūtė, pelniusi pirmąją vietą. Medaliais taip pat „pasidabino“ ir Benediktas Sakalius, Ūlos Beliukevičiūtės ir Benedikto Sakaliaus bei  Miglės Kralikauskaitės ir Gabrielės Dubovikaitės duetai, tarptautiniame konkurse užėmę antrąją vietą.
Jiezniškę Ūlą Beliukevičiūtę sėkmė lydėjo ir kitame lapkričio 16 d. vykusiame tarptautiniame konkurse „Les Etoiles De Paris – 2020“, kuriame merginos pasirodymas buvo įvertintas aukso medaliu. Šiame konkurse savo muzikinius gabumus pademonstravo ir Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos moksleivės. Jaunosios virtuozės taip pat papildė nugalėtojų gretas: pirmąją vietą pelnė 7 klasės mokinė Viktorija Kubiliūtė (mokytoja Rūta Bimbaitė), atlikusi V. Majorovo pjesę „Vilkas ir Raudonkepuraitė“, aukso medaliu taip pat apdovanotas pianistės Augustės Januškevičiūtės (mokytoja R.Bimbaitė) ir fleitistės Beatričės Tūtlytės (mokytoja Agnė Sipavičienė) duetas. Tarptautinėje padangėje sužibo bei antrąją vietą užėmė ir Rugilė Macijauskaitė (mokytoja Rita Rimkienė), atlikusi W. A. Mozart „Rondo“ bei fortepijono trio „Voverytės“ (Arūnė Luckutė, Lėja Kačergytė, Karina Janiulytė), paskambinęs B. Balakauskienės „Vabaliukų dainelė apie lietų“.
Parengta pagal Jiezno muzikos ir Veiverių A. Kučingio meno mokyklų informaciją

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *