Ar islandai tikrai gyvena šaldytuve…

Pastaruoju metu kasdien klausant visas šalies ir pasaulio naujienas gali susidaryti įspūdis, kad viskas vis blogiau ir blogiau. Skelbiamos naujienos beveik vien apie tai, kas nutinka negero. Niekas neskelbia naujienų apie tai, kad gyvenimo trukmė niekada anksčiau nebuvo tokia ilga, kokia yra dabar, ir kad nesvarbu, kur gyvenate, jūsų laisvalaikis yra turtingesnis nei bet kada anksčiau buvo.
Esame linkę pasiduoti negatyvumo efektui, nes veikia evoliucijos mums duoti savisaugos instinktai. O dar, jei visą laiką murkdomės išgyvendami krizes, natūralu, kad norisi pasiduoti ir nesistengti. Žinoti, kas bloga, reikia, bet privalu būti sąmoningam ir galvoti, kaip savo gyvenimą padaryti geresnį. Pasaulis nėra tobulas, mes esam skirtingi, skirtingi mūsų lūkesčiai, tačiau jame daugybė žmonių sugeba laimę rasti kasdienybėje. Štai keletas puikių patarimų, kaip pavyksta kurti geresnį pasaulį ir jame jaustis laimingiems. Atsirinkime tai, kas mums tinka.
. Nėra ūpo? Užveskite endorfinų gamybą organizme išėję pasivaikščioti: apsižvalgykite – gal kur išvysite šunį. Arba kiškį. Arba juos abu. (anglai)
. Kalbėtis apie orą – geriau nei iš viso nekalbėti. Gerą psichologinę būklę mums padeda išlaikyti bendravimas ir nuolatinis kontaktas su kitais žmonėmis – taigi vykite šalin tamsius savo debesis.(anglai)
. Kad ir ko imsitės, darykite tai geriausiai, kaip galite. Pastangų nuvertinti nereikia, o entuziazmas – viena patraukliausių žmonių savybių. (australai)
. Mąstykite pozityviai. Jei islandai geba būti linksmi, nors iš esmės visą laiką gyvena šaldytuve, galite ir jūs. (islandai)
. Atraskite vidinį savo vienuolį: pasisemkite ramybės, atverkite naujų perspektyvų, tiesiog kurį laiką „pabūkite“. (kinai)
. Atleiskite. Taip, tai sunku. Dažnai netgi skausminga. Tačiau dažniausiai tai yra geriausias kelias judėti į priekį. (Pietų afrikiečiai)
. Pagalvokite, o ką darytų švedai? Ar jūsų stiklinė pusiau tuščia, o gal joje yra tiek, kiek iš tikrųjų pakanka? (švedai)
. 1. Išlavinkite kokius nors savo įgūdžius iki aukščiausio lygio…, ir tada jais nesipuikuokite. 2. Pasiruoškite bet kokiems atvejams. Surikiuokite savo reikalus ir darykite žingsnius jiems pasiekti. 3. Gyvenkite čia ir dabar – kai jau esate viskam pasiruošę, galite „žaisti“ lengvai ir grakščiai, nesibaimindami, kad kažkas nepavyks. (šveicarai).
. Suirzote? Tris kartus giliai įkvėpkite, taip, kaip sakydavo daryti mama, ir atvėskite. (tailandiečiai)
. Laikykite pusiausvyrą. Raskite savo aukso vidurį ir laikykitės jo. (tailandiečiai)
. 1. Padarykite pertraukėlę ir pasitraukite iš bruzdesio. 2. Valgykite neskubėdami. 3. Mėgaukitės tinginyste be sąžinės graužimo. (turkai)
. Šlovinkite švietimą ir intelektualumą – jis yra mums visiems, nesvarbu, kiek mums metų. Ir jei jau taip gyveni iš širdies, mums turėtų rūpėti apie šį pasaulį ir gyvenimą išmanyti kuo daugiau. (velsiečiai)
. Atkreipkite dėmesį, kokie dalykai gyvenime jums malonūs ir kuo dažniau juos pasitelkite. (vokiečiai)
. …paklausykite Nietzsche’s ir priimkite tai, ko negalite pakeisti. Dirbkite visomis išgalėmis, o tada pailsėkite. Tinkamai. Didžiuokitės žinodami, kad padarėte viską, ką galite. Gerai praleista diena teikia pasitenkinimą. (vokiečiai)
Tai tik keletas laimingo gyvenimo paslapčių, kurios gali pakeisti ir mūsų gyvenimus.
Parengė Romualda Bartulienė
Šaltinis: H.Russell. Laimės atlasas.

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *