„Žiburys“ Music Awards 2020“

Nors šalyje susidariusi epidemiologinė situacija gerokai apribojo žmonių socialinį ir kultūrinį gyvenimą, Prienų „Žiburio“ gimnazijos bendruomenė tęsia gražias mokyklos tradicijas. Lapkričio 6 dieną gimnazijoje vyko tradicinis muzikinių apdovanojimų renginys „Žiburys“ Music Awards 2020“. Tiesa, šiais metais jaunieji kūrėjai nežengė „raudonu“ kilimu, nes renginys buvo transliuojamas nuotoliniu būdu, Youtube kanale.
Organizatoriai džiaugiasi, jog jau sepntintus metus organizuojamas konkursas kasmet sulaukia vis didesnio moksleivių susidomėjimo, todėl konkursas tapo nebe rajoniniu, o respublikiniu. Jame dalyvavo ne tik Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokiniai, bet ir Šilavoto pagrindinės mokyklos (anglų kalbos mokytoja metodininkė L. Čepulinskienė), Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos (anglų kalbos vyr. mokytoja J. Normantienė), Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos (anglų kalbos mokytoja metodininkė J. Kazinevičienė), Stakliškių gimnazijos (anglų kalbos mokytoja R. Varnienė), Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos (anglų kalbos vyr. mokytoja D. Mižutavičienė), Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos ir Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinės mokyklos (anglų kalbos vyr. mokytoja I. Juškevičienė) atstovai bei jungtinė Prienų „Žiburio“ gimnazijos, Vilniaus Socialinių mokslų kolegijos, Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos ir Vievio gimnazijos komanda.
Muzikinius apdovanojimus, kaip ir kiekvienais metais, organizavo anglų kalbos mokytojai: renginio iniciatorė Vilija Gustaitytė, Jurgita Barkauskienė, Artur Hovakimyan, Jūratė Grybauskienė, gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, pavaduotoja ugdymui Lina Malinauskienė bei Prienų švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Danguolė Damijonaitytė. Anglų kalba vykusią muzikinių apdovanojimų šventę vedė gimnazistai Monika Janušauskaitė ir Lukas Barkauskas
Konkurso metu, kurdami muzikinius klipus savo pačių pasirinktoms dainoms anglų kalba, moksleiviai ne tik atskleidė savo kūrybiškumą, darbo komandoje įgūdžius, bet ir gilino anglų kalbos žinias, turiningai bei smagiai praleido vakarą.
Komisijos sprendimu, laimėtojais tapo Prienų „Žiburio“ gimnazijos komanda „Outbreak“ (Ugnė Jakinevičiūtė, Karolis Pūkas, Viltė Gabrielė Mickevičiūtė, Ieva Struckaitė, Gabija Kuzmickaitė, Gabija Stankevičiūtė, Nojus Laukevičius, Gustas Sadauskas), kūrybinio įkvėpimo sėmusis iš paprastų kasdienių dalykų.
„Mūsų gyvenime gausu įvykių, dėl kurių mes patiriame džiaugsmą arba liūdesį. Tarp to yra lūžis, kurio dėka, nors trumpam laiko tarpui patiriame pilną harmoniją ir savitumą. Lūžį, apsivalymą, išsiliejimą, kad ir kaip tai pavadintume, kiekvienas išgyvename skirtingomis formomis. Tai ir buvo mūsų pagrindinė mintis“, – sako jaunieji kūrėjai.
Gimnazistai pripažįsta, jog šį vaizdo klipą pradėjo filmuoti dar 2019 metų rudenį, tad šiuo metu esanti pandemijos situacija filmavimams įtakos neturėjo. „Filmuoti sekėsi labai gerai, turėjome aiškų planą, filmavimams ieškojome išskirtinų vietovių mūsų gimtajame Prienų mieste bei jo apylinkėse. Šis filmukas nėra pirmas mūsų kūrinys, todėl turimą patirtį panaudojome vaizdo klipo kūrimo tikslais, kurie atskleistų ir filmuko meninę vertę, ir perteiktų nešamą žinutę, mintį. Mano nuomone, pagrindinis skirtumas tarp mūsų ir kitų dalyvių kūrinių yra tas, jog mūsų tikslas buvo perteikti mintį, apie kurią dažnai nešnekama, kuri sukausto. Sukausto jauną žmogų, jo norą savirealizuotis savaip“, – pasakoja vienas iš komandos narių Karolis Pūkas.
Nors pandemija nesukliudė minčių realizaimui, pirmosios vietos nugalėtojų teigimu, susidurti su iššūkiais vis tik teko. Anot jų, vienas įsimintiniausių įvykių pirotechnikos t. y. dūmų užtaisų, su kuriais gimnazistai visiškai neturėjo patirties, naudojimas. „Nežinojome, ar tai pateisins mūsų lūkesčius ir kaip matysime šiuos efektus nufilmuotose kadruose. Tačiau bandymai su dūmais buvo sėkmingi, nufilmuoti kadrai mus tenkino ir tik montuojant supratome, jog tai buvo geras sprendimas. Labai norime padėkoti organizatoriams už galimybę išreikšti save kitokiu formatu“, – teigia gimnazistai.
Konkurso metu taip pat buvo įsteigtos devynios nominacijos: geriausias debiutas (grupė „The Roop“); geriausias vaizdo klipas socialine tema („Outbreak“), geriausias grupės vaizdo klipas („IXDVE“), geriausias vaizdo klipas kelionių tema („Sony Fam“), geriausias merginų sukurtas vaizdo klipas („Felicija“), geriausios choreografijos vaizdo klipas („New Team“), originaliausio vaizdo klipas („Sunny“), geriausios režisūros vaizdo klipas („Ane“).
Nuoroda į renginio transliaciją internetu: https://youtu.be/L52aHELrgNQ
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *