Pro memoriam

„…visas mano gyvenimas tebūna skirtas tarnauti žmonijai, saugosiu žmogaus gyvybę ir jos neliečiamumą nuo pat pradėjimo iki natūralios mirties…“ (iš Hipokrato priesaikos)

2020 m. spalio16 d. užgeso dar viena ugnelė šioje žemėje – mirė keturis dešimtmečius Prienų ligoninei ir pacientams atidavusi gydytoja Kazimiera Jakubsevičienė .
Gydytoja Kazimiera Jakubsevičienė gimė 1935 m. Utenos rajone Vyžuonių kaime, vėliau šeima persikėlė į Kauną. 1960 m. baigusi Kauno medicinos institutą buvo paskirta į Jiezno ligoninę gydytoja pediatre. Nuo 1963 m. paskirta Jiezno ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoja gydymo reikalams.
1978 m. tapo Prienų ligoninės Greitosios pagalbos skyriaus vedėja. Visada šalia administracinio darbo rūpinosi mažaisiais rajono pacientais – dirbo gydytoja neonatologe ir gydytoja pediatre.
Kartu su vyru, gydytoju chirurgu, ilgamečiu ligoninės vyriausiuoju gydytoju, užaugino du vaikus, pasekusius tėvų pėdomis. Dukra Daiva yra šeimos gydytoja, sūnus Šarūnas dirba Prienų greitosios pagalbos stotyje.
Kazimiera Jakubsevičienė kvalifikaciją kėlė daugybėje gydytojų tobulinimosi kursų. Ypatingas gydytojos talentas, nuolatinis žinių siekimas, meilė knygoms, neišsemiama klausytojo kantrybė, užduodami taiklūs klausimai, begalinė tolerancija, argumentuotos įžvalgos, pagarba kito nuomonei, ramus balsas – tai savybės, kurios kiekvienam bendraujančiam palikdavo ypatingą jausmą, norą vėl susitikti ir vėl gauti gyvenimui naudingą pamoką.
Galime drąsiai sakyti, jog gydytojai Kazimierai ligoninė buvo ir jos antroji šeima, vaikai, kūnas ir siela. Nebuvo tokio atvejo, kad ji negalėtų atvykti į ligoninę padėti sprendžiant probleminius gydymo klausimus. Gydytoja bet kuriuo paros metu atskubėdavo į pagalbą savo kolegoms, dėl to buvo vertinama ir jų, ir pacientų.
Atsakomybė darbe, filosofiškas požiūris į gyvenimą, subtilus humoro jausmas, sveikas gyvenimo būdas ir laisvalaikio pomėgiai medikei padėjo ilgai išlikti žvaliai ir energingai.
Gydytoja Kazimiera mylėjo ir gerbė savo bendradarbius, kurių atmintyje išliks daug puikių prisiminimų apie kartu praleistas šventes, išvykas, linksmas kasdienybės akimirkas. Mokėjo paguosti ir patarti, ištikus bėdai ar nelaimei. Ji visada buvo šalia.
Dabar jos nebebus… Mums, Jos kolegoms, lieka nebylus įpareigojimas tęsti pradėtus darbus, aukštai iškeltą profesinių reikalavimų kartelę.
Liūdime kartu su dukra Daiva, sūnumi Šarūnu, su visais ją mylėjusiais ir pažinojusiais.
Išėjo… Iš kur negrįžta niekas,
Palikęs svajones, godas, namus…
Visiems širdy gėla gili išlieka
Ir skausmas, kad daugiau jau jos nebus…
Prienų ligoninės administracija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *