Fotokonkurse – J.Marcinkevičiaus tekstų ir fotografijų dermė

„Gal ir visas gyvenimas – vienintelis, vienas didžiausias mano stebuklas, nepaprastas paprastumu,“ – šie Justino Marcinkevičiaus žodžiai labai tiko Karolinos Alaburdaitės fotografijų ciklui „Žydėjimas“, kuris buvo įvertintas pirmąja vieta fotokonkurse „Viskas, turbūt, yra verta gyvenimo“.


Šiemet poetui, visuomenės veikėjui, Prienų Garbės piliečiui Justinui Marcinkevičiui būtų sukakę 90 metų. Minint šią sukaktį, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojai pakvietė visus, draugaujančius su fotoaparatu, fotografuoti Prienų krašto objektus, vaizdus, įvykius ir fotografijas kūrybingai susieti su pasirinktu poeto tekstu.
Sumanymas pavyko, asociatyvūs tekstai papildė fotografijas tematiškai, joms suteikė filosofinio ir jausminio gilumo. Fotokonkurse dalyvavo 21 dalyvis, buvo pateiktos 182 fotografijos. Geriausias iš jų konkurso organizatoriai atspaudė ant didelio formato lakštų ir rugsėjo 18 dieną surengė parodą Beržyno parko lauko erdvėje. Renginio metu paskelbti bei apdovanoti konkurso nugalėtojai ir dalyviai. Geriausias fotografijas padėjo išrinkti patyrę fotografijos profesionalai: Rimvydas Strikauskas, Vladas Tranelis ir Arūnas Aleknavičius.
Renginį vedusi KLC darbuotoja Zita Kuzminskienė šiltai padėkojo visiems fotokonkurso dalyviams, kūrybiškai, jautriai ir poetiškai pažvelgusiems į supantį pasaulį, o KLC direktorė Virginija Naudžiūtė jiems įteikė padėkas ir po gėlės žiedą. Konkurso nugalėtojams ir prizininkams diplomus ir palinkėjimus, drąsinančius likti kūrybinių ieškojimų kelyje, skyrė fotografijos paslaugų centro „Rifota“ vadovas R.Strikauskas.
Padėkota vertinimo komisijos nariams, rėmėjams ir Atviros jaunimo erdvės „Prienas“ savanoriams, kurių dėka renginys tapo įdomesnis, turiningesnis ir saugesnis.
Vakaro metu skambėjo J.Marcinkevičiaus eilės, skaitomos renginio dalyvių. Išdrįsusius stoti prieš publiką skaitovus vaišino „LuxCafe“. Autorinės kūrybos koncertą surengė Andrius Zalieska-Zala, grupės „Arbata“ vokalistas, atlikęs dainas iš solinio albumo „Autentiškai gilus“.
„Gyvenimo“ informacija
Dalės Lazauskienės nuotrauka

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *