Apgyvendinimo paslaugų ABC

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad gyventojas, norintis teikti apgyvendinimo paslaugas, tą gali daryti dviem būdais: įsigijęs verslo liudijimą arba neįsigijus verslo liudijimo, tačiau metams pasibaigus, iki kitų metų gegužės 2 d. deklaruojant iš nuomos gautas pajamas ir sumokant 15 proc. gyventojų pajamų mokestį (GPM).
Gyventojas nuomoti savo būstą gali įsigijęs verslo liudijimą „Gyvenamosios paskirties patalpų nuoma, neteikiant apgyvendinimo paslaugų“. Asmuo, turintis gyvenamosios paskirties nekilnojamąjį turtą (butą, sodybą, apartamentus ir pan.) bei norintis jį nuomoti ir teikti papildomas paslaugas, pavyzdžiui, pasiūlyti svečiams pusryčius, tai daryti gali įsigijęs verslo liudijimą „Apgyvendinimo paslaugų (nakvynės ir pusryčių paslaugos) teikimas“ arba „Apgyvendinimo paslaugų (kaimo turizmo paslaugos) teikimas“.
Verslo liudijimą galima įsigyti pageidaujamam laikotarpiui (bet ne mažiau nei 5 dienoms per metus, dienos gali eiti ir ne iš eilės). Verslo liudijimų kainas lemia veiklos teritorija, rūšis bei vykdymo laikotarpis. Verslo liudijimų fiksuotus pajamų mokesčio dydžius atitinkamiems metams tvirtina vietos savivaldybių tarybos, o preliminarią verslo liudijimo kainą padės apskaičiuoti VMI įdiegta skaičiuoklė https://www.vmi.lt/evmi/verslo-liudijimu-skaiciuokle.
Įsigyti verslo liudijimus galima apsilankius VMI interneto svetainėje www.vmi.lt ir prisijungti prie Mano VMI arba bet kuriame VMI teritoriniame padalinyje.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *