Pirmas COVID-19 atvejis Birštono savivaldybėje

Rugsėjo 16 d. iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Prienų skyriaus gauta informacija, kad Birštono savivaldybėje (buv. Vienkiemio gyvenvietės teritorijoje) patvirtintas pirmasis COVID-19 ligos atvejis. Atvejis – besimptomis. Tyrimas dėl COVID-19 atliktas VšĮ Prienų ligoninės karščiavimo klinikoje. Atsižvelgiant į ligos būklę, asmuo gydomas namuose, ambulatoriškai. Kadangi asmuo gyvena daugiabučiame gyvenamajame name, bendrojo naudojimo patalpos (laiptinė, koridorius) bus dezinfekuojami.

Dezinfekavimo darbai bus atlikti ir Birštono seniūnijos administracijos patalpose.
Asmenys, kurie turėjo sąlytį su sergančiuoju koronavirusine infekcija (COVID-19), ir jei pasireiškė ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas), nedelsiant turi kreiptis į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808. Jei ligos simptomų nejaučiate, savo duomenis pateikite NVSC elektroniniu būdu užpildydami jos puslapyje pateiktą anketą. Pateikus duomenis, prašome laukti NVSC specialisto skambučio, kuris įvertins Jūsų riziką ir taikys reikalingas priemones.


Primename, kad Valstybės operacijų vadovo sprendimais, įstaigos lankytojai, vyresni nei 6 metų amžiaus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Apsaugos priemonių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims.

Birštono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo grupės informacija

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *