Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimas Mokslo ir žinių dienos proga

Mieli mokytojai, mokiniai, tėveliai, visa mokyklų bendruomene,

kiekviena Rugsėjo 1-oji yra kupina tam tikro jaudulio: kokie bus ateinantys mokslo metai? Kas pavyks man asmeniškai, mano klasei, mano mokyklai? Kaip prie to prisidėsiu aš konkrečiai? Turbūt tokie klausimai kyla kiekvienam vaikučiui, kuris praveria mokyklos duris.

Šiandien mokykloje mes matome – tai pokyčių metai. Kai kurie pokyčiai yra mums suprantami ir mes juos sveikiname. Galbūt ne viskas keičiasi į gerą pusę arba nesikeičia taip greitai, kaip norėtumėme, tačiau man atrodo, kad labai svarbu suprasti vieną dalyką – mes esame kelyje. Mes esame kelyje į mokinio širdį. Mes esame kelyje į geresnį išsilavinimą ir į tai, kad valstybė galėtų žengti į priekį sparčiau.

Todėl noriu palinkėti visiems Jums tvirtybės, išmanumo, kūrybiškumo, tiesiog peties jausmo vienas kitam. Ir kitą kartą, jeigu tos kaukės ar kitos apsaugos priemonės trukdo, – užsidėti jas, pasaugoti vienas kitą, nes tai yra svarbu visų mūsų sveikatai.

Linkiu Jums nuostabių, išradingų, linksmų ir tiesiog visokeriopai sėkmingų naujų mokslo metų. Ir patikėkite – Jūsų darbas, Jūsų patirtis, Jūsų idėjos yra valstybei labai svarbūs. Mes stengsimės suteikti Jums tą dėmesį ir tą šilumą, kurią dažnai liekame Jums skolingi.

Ačiū ir gražių mokslo metų. 

Gitanas Nausėda, Lietuvos Respublikos Prezidentas
Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *