Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius ruošiamas atidarymui

Dar šių metų rudenį VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre bus pradėtos teikti senyvo amžiaus žmonėms reikalingos slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos. Jeigu ne koronaviruso bei karantino padiktuotos sąlygos, Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius jau būtų buvęs atidarytas.

Projekto partneriai susitiko VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre. Susitikimo metu buvo apžiūrėta įstaigos infrastruktūra, aptarti projekto partnerių sveikatos įstaigų darbo praktikos panašumai ir skirtumai.

Skyriuje, kaip pasakojo Centro direktorius Dainius Kryžanauskas, bus 25 vietos, skirtos slaugomiems ir palaikomojo gydymo paslaugas pageidaujantiems gauti pacientams. Kadangi šių paslaugų išlaidos kompensuojamos pagal savivaldybės gyventojų skaičių, todėl tikslus ligonių kasų apmokamų vietų skaičius paaiškės šiek tiek vėliau.
Direktorius džiaugiasi, kad Savivaldybės administracijos vykdomo projekto dėka turės visas sąlygas geriau pasirūpinti Slaugos skyriaus pacientais. Tokią galimybę suteiks įsigyta nauja, moderni medicinos įranga, taip pat ir modernios funkcinės lovos, leisiančios išvengti pragulų. Visa nauja medicinos įranga, kaip ir patogūs, nauji, būtent Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriui pritaikyti baldai bei kitas reikalingas inventorius, įsigyta iš projekto Nr. LT-PL-3R-253 „Pasienio regiono partnerystės stiprinimas senėjimo ir socialinių paslaugų srityse“. Šį projektą, finansuojamą 2014–2020 metų Europos Sąjungos finansinio laikotarpio Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo programos INTERREG V-A Lietuvos–Lenkijos bendradarbiavimo programos lėšomis, Birštono savivaldybės administracija įgyvendina kartu su partneriais – Punsko valsčiaus savivaldybe, Seinų visuomenės sveikatos priežiūros centru ir Pagėgių savivaldybės administracija. Projekto tikslas – stiprinti Punsko, Birštono, Pagėgių ir Seinų savivaldybių institucinius pajėgumus, siekiant užtikrinti kokybišką senėjimo procesą regione ir skleisti gerąją patirtį kitiems Lietuvos ir Lenkijos pasienio miestams.
Projekto įgyvendinimo metu vyksta ir bendradarbiavimo veiklos. VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro medicinos personalas taip pat aktyviai dalyvavo projekto veiklose – partnerių organizuotuose medicinos darbuotojų mokymuose Punske, Seinuose ir Pagėgiuose. Partneriai susitiko ir Birštone.
D.Kryžanauskas tikisi, kad atidarius naująjį Skyrių, padaugės ir kvalifikuotų specialistų. Centras visiems savo pacientams, ne tik besigydantiems Skyriuje, galės pasiūlyti įvairesnių kokybiškesnių paslaugų. Pasak direktoriaus, planuojama, kad Skyriuje dirbs apie 10 darbuotojų, tarp jų ir aukštos kvalifikacijos specialistų, dirbsiančių su nauja, modernia medicinos įranga.

Bendra projekto vertė – 806 903,79 Eur.
Europos Sąjungos finansavimo lėšos – 685 868,23 Eur.
Partnerių bendrafinansavimo lėšos – 121 035,56 Eur.
Birštono savivaldybei tenkanti Europos Sąjungos finansavimo dalis – 156 346,70 Eur.
Birštono savivaldybės bendrafinansavimo dalis – 27 590,59 Eur.
Projekto įgyvendinimo trukmė – 2019.04.01 – 2020.09.30

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *