KVIEČIAME kūrybai, išlikimui, istorijai

Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas savo veiklą pradėjo 2011 metais. Fondo įkūrėjas LR Seimo narys, Birštono garbės pilietis Juozas Palionis tragiškomis aplinkybėmis išėjo į Amžinybę 2011 m. spalio 17 d. Netruks praeiti dešimtmetis, kai žmogaus nebėra, tačiau jo idėja gyvuoja ir gyvena drauge su fondo vykdoma veikla.
Pagrindinė fondo įkūrėjo Juozo Palionio veiklos sritis – kūrybinių idėjų, knygų leidybos ir aktyvios visuomeninės veiklos palaikymas bei rėmimas Birštono ir Prienų krašte. Kūrybiška prigimtis, gebėjimas valdyti plunksną prie Juozo Palionio asmenybės traukė nemažą būrį kuriančių žmonių. Palikti žymę apie nuveiktus darbus knygos puslapiuose, tarsi tėviškės žemėje, bendruomenę paskatino Juozo Palionio inicijuoti, Antaninos Aleknavičienės surinkti ir parengti spaudai du tomai knygos „Žmonės ir darbai“. Graži šios knygos idėja buvo lyg pirmieji grūdai į istorinių knygų lauką apie žmones ir jų darbus, mokyklų, bažnyčių, atskirų kaimų istorijas. Turtingas išlikimo lobynas auga. Kasmet vis nauju leidiniu pasipildo Prienų ir Birštono krašto istorijų knygų lentyna. Džiaugiamės galėdami finansiškai prisidėti prie naujos knygos atėjimo į gyvenimą. Versdami naujų krašto istorijų knygų puslapius užduodame klausimą ir sau: ar gilios Juozo Palionio nerašyto testamento pėdos Prienų ir Birštono žmonių kūryboje? Eidamas savo pašaukimo keliu žmogus ieško įkvėpimo. Jį dažnai pavadina Mūza. Juozą Palionį kūrybai įkvėpdavo gimtinės laukai, miškai ir jo Mūza – Nemuno upė. Kas įkvepia, sustiprina ir pakylėja Jus, mieli Nemuno žemės kūrėjai? Gal eilės, nedideli prozos kūriniai, o gal maža prisiminimo, susitikimo, emocijos ar išgyvenimo detalė, Jus kažkuriuo kūrybos metu tiesiog suvedusi su Juozo Palionio asmenybe ar jo kūryba? O gal jaučiatės plunksnos ir kūrybos dvyniai? Gal dar to nepasakėte, gal kažkur kūrybinio stalčiaus dugne guli popieriaus lapo išsiilgusios mintys? O gal reikėjo tik šito priminimo, paraginimo, kad atrastumėte save?
Kreipiamės į visus, kurie esate knygos, kūrybos ir rašto mylėtojai. Rašykite. Yra daug sąlyčio taškų, kuriuose pastebime tas pačias vertybes, atrandame gyvenimo spalvas, grožį ir prasmę. Kur? Kada? Kas ir Kaip? Kokiomis aplinkybėmis tos įspūdingos akimirkos užsifiksavo atmintyje, širdyje, o šiandien tiesiog prašyte prašosi plunksnos? Tikime, kad kūrybinių atradimų nemunai dar neišseko, kad jų gelmėse spindi neišsemiamas lietuvių kalbos grožis ir žmogaus kūrybiškumo galia. Labai lauksime Jūsų darbų, kurie gražiu prisiminimu ir dovana suguls į dar vieną mūsų visų krašto istorijos knygą. Dėkojame, kad pritariate ir dalyvausite kūrybiniame projekte. Savo kūrybą prašytume siųsti el. paštu valepetkeviciene@gmail.com.
Su nuoširdžiais palinkėjimais – Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *