Stovyklavome prie Guostaus ežero

Birštono sporto centras tradiciškai organizavo vasaros socializacijos stovyklą moksleiviams „Judėkime ir plaukime kartu“. Jos vadovai Linas Smailys ir Jonas Juozaitis pasistengė, kad stovyklavimas gamtos apsuptyje, prie Guostaus ežero, mums neprailgtų, laisvalaikis būtų aktyvus ir turiningas. Iš tikrųjų tapome savarankiškesni ir išmokome gyvenime reikalingų įgūdžių.
Pirmiausia stovyklautojai buvo išbandyti žygyje po Punios šilą, kur, Nemuno kilpų regioninio parko darbuotojo Žydrūno Preikšos vedami, įveikė 9 km trasą. Vėliau įsikūrėme stovyklavietę prie Guostaus ežero, kur nakvojome tris naktis. Dienos prabėgo greitai, smagiai ir džiaugsmingai, žaidžiant įvairius judriuosius žaidimus, mokantis plaukti, atliekant kūrybines užduotis.
Nepaisant prastoko oro, stovykloje buvo organizuotos ir sportinės varžybos. Badmintono varžybose tarp mergaičių nugalėjo Liepa Smailys, tarp berniukų – Nojus Brutenis, dvejetų varžybose nugalėtojomis tapo Liepa Smailys ir Upė Maslauskaitė. Tarp žvejų nepralenkiamas buvo Benas Židonis ir Augustė Puskunigytė, piešinių konkurse laimėjo Felicija Kuliešaitė, plaukimo rungtyje geriausiai pasirodė Nojus Būtėnas ir Upė Maslauskaitė.
Atsisveikinimui buvo surengta labai smagi diskoteka su puikia muzika ir šviečiančiais balionais. Visų stovyklautojų vardu dėkojame savo šauniems vadovams ir „Guostos“ kavinės direktorei Zitai, kuri jau penkiolika vasarų stovyklautojus maitina skaniu, su meile pagamintu maistu.
Stovyklautoja Danielė Bidvaitė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *