Prieniečiai išlydėjo tarnystę baigusį kleboną Joną Baliūną

Rugpjūčio 8 d. prieniškiai išlydėjo Prienų Kristaus Apsireiškimo ir Naujosios Ūtos Šv. Vincento Pauliečio parapijų kleboną ir Prienų dekanato dekaną kan. Joną Baliūną, mūsų krašte žmonėms tarnavusį 17 metų. 


Per 33 kunigystės metus tai buvo ketvirtoji jo vadovaujama parapija. Klebono iniciatyva Prienuose buvo pastatyti nauji puikūs ir galintys būti pavyzdžiu parapijos namai, kuriuose buriasi bendraminčiai, vyksta koncertai, paskaitos ir susitikimai. Taip pat jo rūpesčiu atlikta bažnyčios išorės restauracija, parengtas vidaus remonto projektas.
Šv. Mišių metu kan. J. Baliūnas pasidalino giliais pamąstymais apie savo pašaukimą, misiją ir tikėjimo prasmę, apie patirtį Prienų krašte. Klebonas nuoširdžiai padėkojo Savivaldybei už palaikymą ir pagalbą darbuose, monsinjorui Juozapui Užupiui už gyvą tikėjimo liudijimą ir meilę artimui, taip pat vikarams, su kuriais teko dirbti parapijoje, ir visiems susirinkusiesiems – už bendruomeninį gyvenimą, palaikymą, padėjusį jam kaip kunigui augti ir stiprėti.
Išlydėti gerbiamo kan. J. Baliūno atvyko Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotoja L. Jakinevičienė, administracijos direktorė J. Zailskienė. Meras padėkojo klebonui už nuveiktus prasmingus darbus, bendruomenės telkimą, patarimus bei palaikymą žmonėms, palinkėjo sveikatos, neblėstančios energijos bei toliau prasmingai darbuotis kitoje parapijoje.
Nuoširdžius padėkos žodžius klebonui skyrė ir Prienų bendruomenės, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro atstovai, bažnyčios choristai, „Carito“ darbuotojai, šeimos ir pavieniai gyventojai.
Kunigų paskyrimai
Klebonas J. Baliūnas paskirtas Metelių Kristaus Atsimainymo parapijos klebonu, Švč. Mergelės Marijos Rožinio Karalienės, (Kryžių) diecezinės šventovės rektoriumi ir Lazdijų dekanato vicedekanu. J. Baliūno darbą Prienų krašte tęs naujasis klebonas ir dekanas kun. Vaidotas Labašauskas, kuris iki šiol ėjo Kybartų Eucharistinio Išganytojo parapijos klebono ir Kybartų pataisos namų kapeliono pareigas.
Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijos rezidentu ir Lietuvos policijos sielovadininku paskirtas Prienuose gimęs ir augęs kun. Sigitas Bitkauskas, kuris ėjo klebono pareigas Seirijų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės ir Krikštonių Kristaus Karaliaus parapijose.
Neseniai iš Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijos vikaro pareigų atleistas kun. Vitalijus Volodkovičius paskirtas Bagotosios Šv. Antano Paduviečio, Nemirų Šv. Dvasios ir Višakio Rūdos Šv. vysk. Stanislovo parapijų klebonu.
Parengta pagal Prienų rajono savivaldybės informaciją

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *