Savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovų susitikime aptarti kelių priežiūros klausimai

Liepos 23 d. Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausiosios specialistės Raminta Baranauskienė ir Laura Milkevičienė lankėsi Lietuvos automobilių kelių direkcijoje prie Susisiekimo ministerijos. Apsilankymo tikslas – aptarti kelių, priklausančių Lietuvos automobilių kelių direkcijai, priežiūros klausimus.
Susitikimo metu su Kelių direkcijos atstovais diskutuota dėl Prienų J. Basanavičiaus ir Kęstučio gatvių perdavimo Prienų r. savivaldybės nuosavybėn, Kęstučio g. pėsčiųjų ir dviračių tako pratęsimo paukščių stebėjimo aikštelės link.
Bendromis jėgomis bus ieškoma bendro sprendimo išspręsti po Kelių direkcijos kelio remonto prie Kultūros ir laisvalaikio centro Skriaudžiuose po lietaus susitelkiančio vandens problemą.
Savivaldybės vadovai paminėjo, kad pagaliau gautas leidimas įrengti perėją Jiezno Vilniaus g., valstybinės reikšmės rajoniniame kelyje. Statybos darbai bus atliekami iš Savivaldybės biudžeto lėšų. Tačiau Prienų Kęstučio g., prie viešųjų erdvių, perėjos įrengti vis tik neleidžiama, nors išsakyti Savivaldybės argumentai, gyventojų prašymai.
Susitikimo metu aptartos seniūnijų kelių problemos, šaligatvių Pakuonyje, Strielčiuose, Šilavote, Stakliškėse, Balbieriškyje ir kitur, esančių šalia Kelių direkcijai priklausančių kelių, būklė. Savivaldybės atstovai kreipėsi dėl šių šaligatvių atnaujinimo, tačiau Direkcijos atstovai pabrėžė, kad apie tai bus galima kalbėti tik rudenį, kai bus sudarytas šaligatvių remonto sąrašas.
Artimiausiu metu Savivaldybė planuoja raštu kreiptis į Kelių direkciją, kad išasfaltuotų prie jai priklausančių kelių po remonto likusias žvyro juostas (sukant į Globos namus Paprienėje bei Kęstučio g., prie viešųjų erdvių).
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *