Verta paminėti: Taikos stulpui Birštone – 20 metų

„Gyvenimo“ laikraščio (2020 m. 07 18, Nr. 53) puslapiuose, T.Murauskaitės straipsnyje „Taikos stulpui Birštone – 20 metų“, rašėme apie 2000 m. rugpjūčio 6 d. Birštone pastatytą Taikos stulpą, kuris buvo atvežtas iš Japonijos. Ant jo keturiomis kalbomis (lietuvių, anglų, rusų ir japonų“ parašyta „Tebūna pasaulyje taika“. Stulpo pastatymo iškilmėse dalyvavę Birštono savivaldybės vadovai, tuometis Seimo narys Juozas Olekas, Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai, kiti birštoniečiai pasirašė taikos ir neprievartos manifestą.

Tais metais Lietuvoje buvo pastatyti šeši tokie stulpai, po metų – dar šeši… Nevyriausybinės Pasaulinės taikos maldos draugijos Japonijos skyriaus nariai lankėsi vietovėse, kuriose iškilo šie stulpai. 2001 m. ir 2002 m. jie viešėjo ir Birštone, vedė meditacijos, mandalų rašymo užsiėmimus, meldė Pasauliui taikos…
Apie tai savo straipsnyje prisiminusios Teresės Murauskaitės nuomone, šiemet, rugpjūčio pirmoje pusėje, Taikos stulpo pastatymo dvidešimtmečio proga, Savivaldybės vadovų ir nevyriausybinių organizacijų pastangomis Birštone galėtų būti organizuota Taikos maldos diena, į kurią vertėtų pasikviesti ir Japonijos ambasados Lietuvoje atstovus.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *