Vyko sveikatingumo stovykla

Liepos 14–15 d. nuostabios gamtos apsuptyje įsikūrusioje sodyboje „Guosta“ Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Prienų rajono savivaldybe, organizavo pirmąją sveikatingumo stovyklą. Į dviejų dienų trukmės sveikos gyvensenos stovyklą susirinkusius dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Ilona Lenčiauskienė ir visiems stovyklos dalyviams palinkėjo įgyti naujų sveikos gyvensenos žinių ir įgūdžių, geros nuotaikos, neblėstančios energijos ir stiprios sveikatos.
Pirmoji stovyklos diena prasidėjo nuo praktinių fizinio aktyvumo užsiėmimų (sporto treneris – Olegas Batutis), vėliau stovyklos dalyviai klausėsi paskaitos „Sveikas senėjimas, lėtinių ligų profilaktika ir gydymas“ (lektorius – Marius Zaveckas). Po skanių ir sveikų pietų visi dalyviai su nekantrumu laukė teorinio-praktinio sveikatos psichologės užsiėmimo, kuriame dalyviai susipažino su dailės terapija (lektorė – Milda Vaznevičienė). Pasisėmę psichologinių žinių, dalyviai ir vėl turėjo galimybę pasimankštinti su treneriu O. Batučiu. Truputį pailsėję ir atsikvėpę po mankštos, stovyklautojai dalyvavo praktiniuose sveiko maisto gaminimo užsėmimuose. Pavakarieniavę dalyviai mokėsi streso valdymo ir kvėpavimo pratimų technikos. Po intensyvios ir daug įspūdžių pilnos dienos laukė sveikatinantis laisvalaikis ir bendravimas.
Antrąją stovyklos dieną stovyklautojai pradėjo nuo rytinės mankštos ir maudynių Guostos ežere. Vėliau vyko sveikatos psichologės teoriniai-praktiniai užsiėmimai, praktiniai fizinio aktyvumo užsiėmimai bei praktinis sveiko maisto gaminimo užsiėmimas.
Profesionalūs lektoriai stovyklos dalyvius kasdien įtraukdavo į vis skirtingesnes ir įdomesnes veiklas bei užduotis, kurios sustiprino stovyklautojų sveikatos žinias ir įgūdžius. Stovyklos metu daug dėmesio buvo skiriama fizinei ir psichinei sveikatai. Paskaitų ir praktinių užsiėmimų metu dalyviai kompleksiškai susipažino su pagrindiniais ir svarbiausiais sveikos gyvensenos principais ir išmoko juos praktiškai pritaikyti savo kasdienėje veikloje. Stovyklos metu sukurta draugiškumo ir bendrystės atmosfera sukūrė stiprius žmonių tarpusavio ryšius, kurie tikimės, tęsis ir ateityje. Dėkojame visiems dalyvavusiems!
Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Prienų rajono gyventojų sveikatos stiprinimas“.

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *