Stakliškiečiai varžėsi futbolo turnyre

Stakliškių futbolo aikštėje vyko Stakliškių seniūnijos futbolo turnyras „Stakliškių taurė“. Trečius metus iš eilės organizuojamame turnyre dalyvavo ne tik stakliškiečiai, bet ir miestelio svečiai. Varžėsi trys komandos: „Jaunimas“, „Jauniai“ bei svečių iš Užuguosčio komanda „Užuguostis“.
Rungtynės buvo tikrai įtemptos. Ir nors lyderiai išaiškėjo gana greitai, kitos komandos taip pat „nenuleido rankų“. Pirmąsias rungtynes laimėjo „Jaunimo“ komanda, įmušusi 10 įvarčių į „Jaunių“ vartus. Šie nusileido pelnę vieną įvartį. Antrųjų rungtynių metu „Jauniai“ taip pat pelnė tik vieną įvartį, o komanda „Užuguostis“ į priešininkų vartus kamuolį įspyrė 11 kartų. Dėl čempiono vardo „Užuguosčio“ komanda 0:4 nusileido „Jaunimo“ komandai. Tad galutinė turnyro lentelė susidėliojo taip: pirmi „Jaunimo“ komandos futbolininkai, antrą vietą užėmė „Užuguostis“, o trečią – „Jauniai“.
Turnyro uždarymo metu apdovanojimai buvo įteikti ne tik komandoms. Organizatoriai, teisėjai bei komandų kapitonai išrinko ir naudingiausius turnyro žaidėjus. Naudingiausiu vartininku tapo „Jaunių“ komandos žaidėjas Mantas Vyšniauskas. Geriausias gynėjas – Linas Bagdonavičius, žaidęs „Jaunimo“ komandoje, naudingiausias saugas – Ernestas Burokas, atstovavęs „Užuguosčio“ futbolininkams. Geriausiu puolėju tapo taip pat „Užuguosčio“ komandos atstovas Dominykas Radžiukynas. Sportiškiausia žaidėja pripažinta „Jaunių“ komandos atstovė Diana Galickaitė. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo „Jaunimo“ komandos žaidėjas Artūras Kaminskas.
Stakliškių seniūnė Nijolė Ivanovienė dovanas įteikė ir renginio organizatoriams, Stakliškių jaunimo klubo atstovams Artūrui Kaminskui ir Linui Bagdonavičiui. Taip pat buvo apdovanoti vyriausias bei jauniausias turnyro žaidėjai.
Turnyre dalyvauti galėjo kiekvienas norintis. „Jaunių“ komandos sudėtyje žaidė ir vienintelė mergina – Diana Galickaitė. Amžiaus cenzas čia taip pat negaliojo. Jauniausias turnyro dalyvis buvo vos 7 metų Nauris, žaidęs „Jaunimo“ komandoje. Jis sulaukė daugybės plojimų bei palaikymo, kai įtemptoje situacijoje prie vartų jo spirtas kamuolys tik per plauką nepelnė komandai įvarčio. Puikiai pasirodęs Nauris džiaugėsi galėdamas dalyvauti turnyre ir sakė, kad nors yra dar labai jaunas, bet save laiko jau futbolininku. „Man sekėsi gerai, nebuvo baisu žaisti net prieš daug vyresnius priešininkus,“ – sakė Nauris.
Turnyre netrūko geros nuotaikos bei palaikymo. Komandas palaikė ne tik susirinkę žiūrovai, bet ir patys varžybų dalyviai. Ir žaidėjai, ir žiūrovai džiaugėsi, kad Stakliškių jaunimo klubas ėmėsi puikios iniciatyvos ir sukvietė norinčiuosius pasivaržyti draugiškame turnyre.
Amanda Kiukytė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *