Susitiko su pėsčiųjų žygio Nemuno kilpomis organizatoriais

Pėsčiųjų žygis Nemuno kilpomis jau penktą kartą sugrįžta į Prienų kraštą. Šiais metais žygis įvyks liepos 25 dieną.
Renginiui artėjant, tradiciškai Prienų rajono savivaldybėje įvyko vadovų susitikimas su organizatoriais. Susitikime dalyvavo meras Alvydas Vaicekauskas su komanda, vienas iš VšĮ „TrenkTuras“ įkūrėjų, plėtros ir partnerių vadovas Vytautas Bartulis ir jo komandos nariai Vilius ir Gabrielė.
Prienų r. savivaldybė yra renginio partnerė, todėl susitikimo metu buvo aptarti bendradarbiavimo, pagalbos ir kiti organizaciniai klausimai.
Šiais metais pėsčiųjų žygiui Nemuno kilpomis numatyta išskirtinė starto ir finišo vieta – Pociūnų aerodromas. Ši idėja buvo priimtina ir Savivaldybės vadovams, ir organizatoriams. Juolab kad, anot V. Bartulio, Pociūnai epizodiškai buvo aplankyti žygiuose pernai, ir visiems šis gamtiniu požiūriu unikalus kraštas labai patiko. Šiuo metu vyksta renginio detalių derinimas su Pociūnų aerodromo atstovais.
Žygiavimo pėsčiomis entuziastams organizatoriai yra paruošę penkis skirtingus maršrutus – 11, 19, 26, 34 ir 50 km, kuriuos kiekvienas galės rinktis pagal norą ir fizines galimybes. Maršrutai numatyti tokie, kad žygeiviai galėtų patyrinėti naujas laukines Nemuno pakrantes, aplankyti atsinaujinusias Prienų viešąsias erdves, parkus, pasigrožėti kylančiais ir besileidžiančiais lėktuvais. Orams leidus, bus galimybė jais paskraidyti patiems ir pamatyti Nemuno kilpas iš paukščio skrydžio. Tokia galimybe už tam tikrą mokestį, manoma, galėtų pasinaudoti nuo 100 iki 200 žygeivių.
Susitikimo metu buvo aptarti ir prevenciniai saugumo klausimai – dėl rekomendacijų laikymosi, žygeivių srautų reguliavimo, aprūpinimo apsaugos priemonėmis.

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *