Edukacinė išvyka į ypatingą vietą

Šiltą ir saulėtą birželio 18 dieną Vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ lankytojai vyko į edukacinę -pažintinę išvyką mūsų krašte. Vaikai turėjo galimybę aplankyti neseniai atidarymą šventusį ir atsinaujinusį Daukšiagirės dvarą, kuris yra Pakuonio seniūnijoje, Daukšiagirės kaime.


Išvykos dalyvius maloniai pasitiko dabartinio dvaro savininko dukra Giedrė Ūselytė-Bagdonavičienė. Nuostabaus dvaro šeimininkė įleido vaikus į vidų, pristatė dabartinę dvaro paskirtį – švęsti gražiausias mūsų gyvenimo šventes bei papasakojo 1887 m. pastatyto statinio istoriją nuo pradžių. Pirmiausia vaikai sužinojo, jog dvaro simbolis yra keturlapis dobilas, kurio keturi lapai simbolizuoja: tikėjimą, viltį, meilę ir sėkmę. Šis dobilas taip pat yra dvaro fasado puošybos elementas. Taip pat akį traukė išlikusios autentiškos dvaro interjero detalės bei prabangūs antikvariniai baldai. Vėliau vaikams buvo pristatyti visi buvę šių rūmų savininkai, papasakota jų istorija bei aprodyti kambariai, kuriuose šeimininkai gyveno. Ekskursijos dalyviams labiausiai įsiminė faktas, jog po šį dvarą vaikštinėjo ir tuometinio Lietuvos prezidento Antano Smetonos žmona Sofija Chodakauskaitė -Smetonienė. Apžiūrėję nepaprastai gražius rūmus, vaikai turėjo galimybę dvaro lauko teritorijoje surasti itin retą keturlapį dobilą ir vienam iš dalyvių tai pavyko. Kaip atlygį už įdėtas pastangas, pastabumą ir kantrybę, šį dobilą radęs dalyvis malonios ir svetingos dvaro šeimininkės Giedrės buvo pavaišintas saldainiais. Po nepaprastai įdomios ir išskirtinės galimybės išvysti atnaujintą, tačiau senove ir prabanga dvelkiantį pastatą vaikams buvo leista palakstyti po rūmų lauko teritoriją ir pasidžiaugti ypatingai išpuoselėta erdve, tekančiais kanalais bei gamta.
Nuoširdžiai dėkojame dabartinio dvaro savininko dukrai Giedrei Ūselytei-Bagdonavičienei už suteiktą išskirtinę galimybę nemokamai apsilankyti ypatingo grožio dvare edukaciniais tikslais, už malonų priėmimą ir įdomias veiklas.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *