Vasara Birštone atgaivins aktyvų sportinį gyvenimą

Birželio 12–13 dienomis kurorte vykusios sportinės varžybos atskleidė, kad ir sportuojantys žmonės, ir žiūrovai jau pasiilgo aktyvaus laisvalaikio užimtumo ir renginių. Birštono sporto centro direktoriaus Sauliaus Smailio paprašėme papasakoti apie tai, kaip karantinas pakoregavo sportininkų pasirengimą ir iš anksto sudarytą vasaros renginių kalendorių, ar taip vėlai prasidėjęs sportinis vasaros sezonas žada būti mažiau aktyvus, nei ankstesniais metais?
Sauliaus Smailio teigimu, Birštono sporto centras jau nuo gegužės atnaujino užsiėmimus sportininkams atviruose sporto aikštynuose. Laikantis nustatytų saugumo reikalavimų, teniso kortuose vykdomos teniso, stadione – futbolo, lengvosios atletikos, o Nemune – irklavimo treniruotės. Nuo gegužės 18 d. atnaujinti užsiėmimai Sporto centro treniruoklių salėje, teikiama treniruoklių salės paslauga klientams.
Tiesa, kaip pastebėjo centro direktorius, jaunimui nebuvo taip paprasta vėl sugrįžti prie įprasto treniruočių ritmo. Todėl treneriams tenka organizuoti rytines ir popietines treniruotes, su sportininkais padirbėti ir ilgiau.
Pasak S.Smailio, atsižvelgiant į tai, kad koronavirusinės infekcijos atvejų šalyje sumažėjo, tradicinės vasaros varžybos Birštone bus vykdomos. Birželio 25 dieną kartu su Lietuvos lengvosios atletikos federacija organizuotos Birštono kurorto metimų taurės varžybos, į kurias iš įvairių šalies miestų susirenka geriausi disko ir ieties metikai, rutulio stūmikai.
Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, tradiciškai apvainikuos tarptautinis „Nemuno galiūno“ turnyras. Šiemet jis vyks jau 21 kartą. Šių varžybų iniciatoriui, daugkartiniam Nemuno galiūno titulo laimėtojui Vidui Blekaičiui iššūkį mes ne tik jaunesnės kartos stipruoliai iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Latvijos, galbūt Lenkijos.
Į rugsėjo mėnesį nukeltos tarptautinės A.Mikėno memorialo sportinio ėjimo varžybos ir respublikinės irklavimo varžybos – jos paprastai rengiamos pavasarį.
S. Smailys patvirtino, kad kurortą ir šią vasarą treniruočių stovykloms pasirinko Vilniaus ir Kauno teniso klubai, Lietuvos futbolo federacija, Kauno futbolo mokykla, bus surengta Lietuvos jaunųjų vartininkų stovykla. Stadione reguliariai treniruojasi Prienų-Birštono futbolo komanda, kuri ruošiasi LFF III lygos varžyboms.
Birštono sporto centras taip pat numatęs liepos mėnesį surengti dvi tradicines stovyklas prie Guostaus ežero – „Judėkime ir plaukime kartu“, „Individualių krepšinio įgūdžių gerinimo stovykla“.

sdr

Birštono sporto centrui laimėjus finansavimą iš Sporto rėmimo fondo, jo parengtam projektui „Birštono bendruomenė irkluoja“ buvo skirta beveik 37 tūkst. eurų. Už šias lėšas buvo nupirktos penkios mokomosios ir varžyboms skirtos valtys.
Birštono sporto centro direktoriaus tvirtinimu, atnaujinti sportinį irklavimo inventorių buvo būtina, nes šiuo metu naudojamas buvo įsigytas prieš 20–30 metų. S.Smailys sako, kad vienvietėms ir dvivietėms valtims nuolat reikėjo remonto, o atsakingoms varžyboms jas tekdavo skolintis iš kitų Lietuvos klubų.
– Įsigijus naujų valčių, atsirado perspektyva plėsti irklavimo sporto šaką, taip pat užimti kurorto bendruomenės narius. Šeštadieniais visus norinčiuosius išmokti irkluoti sportinę valtį kviečiame rinktis Nemuno prieplaukoje ties Irklavimo baze ir nuo 10 iki 13 val. pasitreniruoti su Sporto centro treneriu, – S.Smailys siekia sudominti Birštono gyventojus šia sporto šaka.
Vandens turizmas Birštone turi perspektyvų, nemažai žmonių vasaros atostogų metu mielai renkasi poilsį ant vandens. Todėl Birštono sporto centras liepos 4 d. ketina organizuoti žygį Nemunu, irkluojant vikingų ir kitomis valtimis, jame laukia kurorto bendruomenės narių, norinčių aktyviai praleisti laisvalaikį ir pasigrožėti upės pakrančių vaizdais.
Dalė Lazauskienė
Birštono sporto centro nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *