Politinės „tuoktuvės“ įvyko sklandžiai: patvirtinti skyriaus kandidatai į LR Seimą

Birželio 17 d. Prienų KLC surengtame visuotiniame susirinkime buvusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ Prienų skyriaus nariai prisijungė prie Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) skyriaus ir suformavo politinį darinį nauju pavadinimu – partijos „Laisvė ir teisingumas“ Prienų skyrių. Pasveikinti prieniečius su politinėmis „tuoktuvėmis“ atvyko partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininko pirmasis pavaduotojas Artūras Zuokas ir pavaduotojas Kęstutis Bartkevičius, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Savivaldybės tarybos narys Gintautas Bartulis ir kiti svečiai.


A.Zuokas pastebėjo, kad neseniai gimusios politinės partijos skyrių susijungimas vyksta sklandžiai, ši jėga kelia susidomėjimą ir aukščiausiuose politikos sluoksniuose, ir tarp verslo atstovų. Todėl, jo manymu, artėjantiems Seimo rinkimams partija „Laisvė ir

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ Prienų skyriaus kandidatai į LR Seimą (iš kairės): J.Strampickas, L.Jakinevičienė ir A.Marcinkevičius.

teisingumas“ privalo pasirengti itin atsakingai, nes siekiamybė – sudaryti stiprią frakciją parlamente. Jis akcentavo, jog Prienų skyriui, pastūmėjusiam partijas šiam žingsniui, taip pat atėjo laikas turėti savo atstovą Seime.
Meras Alvydas Vaicekauskas pasveikino buvusius tvarkiečius ir liberalus su apsisprendimu dirbti išvien ir pasidžiaugė stabiliu darbu su šiais partneriais Savivaldybės taryboje. Tarybos narys, Liberalų sąjūdžio atstovas Gintautas Bartulis pažadėjo žengti koja kojon su kolegomis, liberalių idėjų nešėjais, ir siekti bendro tikslo – Prienų krašto gerovės.
Susirinkime, kuriam pirmininkavo Algis Marcinkevičius, buvo patvirtinta dešimt partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojų – po penkis iš abiejų politinių jėgų. A.Zuokas jiems įsegė partinius ženklelius.
Naujam skyriui iki metų pabaigoje numatyto ataskaitinio susirinkimo ir rinkimų vadovaus Algirdas Kederys. Loreta Jakinevičienė pasiūlyta partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidate rinkimuose į LR Seimą Dainavos vienmandatėje ir daugiamandatėje apygardose. Daugiamandatėje apygardoje taip pat kandidatuos Algis Marcinkevičius ir Julius Strampickas. Susirinkimo dalyviai gausiais plojimais patvirtino kandidatūras.
L.Jakinevičienė, trumpai pristačiusi savo politinės karjeros faktus, padėkojo kolegoms už parodytą pasitikėjimą, buvusiems partijos „Tvarka ir teisingumas“ bičiuliams – už tai, kad beveik 200 narių pareiškė norą kartu su ja tapti naujo skyriaus dalimi. Anot jos, dvi susijungusios jėgos yra panašios vertybiniu požiūriu, todėl jų atstovus kvietė nesidalinti ir dirbti vienoje komandoje.
– Politika yra labai konfliktiška, o šiandien matome priešingą atvejį. Sutarimas, kompromisas ir rezultatas, – patenkintas sklandžiai įvykusiu dviejų partijų skyrių susijungimu po susirinkimo kalbėjo A.Zuokas.
Pasak jo, širdis džiaugiasi būnant Prienuose ir matant tokius puikius partijos kolegas. „Patyrę, aktyvūs, žinantys, ką daro, turintys savo gyvenimo istoriją“, – A.Zuokas negailėjo pagyrų prieniečiams, tarp kurių, jo vertinimu, yra ir nacionalinio lygmens politikų.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *