Vasara ragina atsigriebti už prarastą laiką

Šv. Antano Paduviečio ATLAIDAI Birštono bažnyčioje buvo tarsi prarasto laiko atgaiva po ilgos PANDEMIJOS. Nupraustas, žalias, su žydinčiais skverais Birštonas raginte ragino išeiti, pasižmonėti, dvasiškai atsigauti, susikaupti maldoje, pražygiuoti iškilmingoje procesijoje, pasigėrėti vieni kitais.
Birželio 14-oji – GEDULO IR VILTIES DIENA. Tai – susimąstymo diena apie tuos, kurių netekome, apie SIBIRO tremtį, apie viltį, kad tai, kas buvo, nepasikartos. Po šv. Mišių „Bočiai“ rinkosi pagerbti tų, kurie labai troško gyventi, tačiau vardan LIETUVOS laisvės prarado gyvenimus. 1989 m. LSSR Aukščiausiosios Tarybos prezidiumui birželio 14-ąją paskelbus Gedulo ir vilties diena, Birštono žmonės šviesų žuvusiųjų už LIETUVOS laisvę atminimą įamžino memorialiniam paminkle Basanavičiaus aikštėje. Jau iš pat ryto paminklą puošė gėlių žiedai, degė atminimo žvakės. Savo išgyvenimais tremtyje dalinosi Onutė Kurapkienė, prisiminusi, kad išgyventi Sibire padėjo meilė TĖVYNEI, paprasti rusų žmonės ir TIKĖJIMAS. Kiekvienais metais mes susirenkame prie paminklo, perskaitome 44 čia įamžintųjų vardus pavardes ir slapyvardžius, sukalbame „Amžinąjį atilsį…“, pagerbiame jų ATMINIMĄ tylos minute, įsigilinę į užrašą paminklinėje lentoje: „Kai mano kraujas laistys gatvę… Tai tu, motule, neraudok… Žinok, kad kraujas yr pralietas už laisvą žemę Lietuvos“, nubraukiame ašarą.
Vasaros pradžia mums pažėrė daug šviesių, šiltų, lietingų dienų. Gera buvo pabūti gamtoje, pasivaikščioti, tačiau gera buvo ir pasimankštinti po ilgo sąstingio periodo. Birželio 17-ąją „Bočiai“ rinkosi į PETANKĖS aikštyną prie „Tulpės“ sanatorijos.
Trys moterų ir dvi vyrų komandos varžėsi tarpusavyje, neskubėdami, pamažu rinkdami tašką po taško. Pirmoji 13 taškų surinko moterų komanda, vadovaujama Aldonos Mildos Valatkienės. Tarp vyrų nugalėjo Leono Lynykos komanda. Aukščiausių rezultatų tarp moterų pasiekė: Elena Ozemblauskienė, Aldona Gudauskienė ir Vera Žilinskienė, tarp vyrų apdovanoti Arnoldas Ribinskas ir Vytautas Gudelevičius. Visi nugalėtojai buvo apdovanoti valgomais, sveikatą stiprinančiais prizais.
Pabuvę drauge gamtoje dar kartą įsitikinome, kad sportas, tai – jėga ir gera nuotaika.
Julija Barutienė, Birštono „Bočių“ bendrijos pirmininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *