Birštonas pasitiko vasarą

Praėjusį savaitgalį birštoniečiai ir kurorto svečiai pasitiko vasarą. Dėl karantino neįvykusią kurorto atidarymo šventę pakeitė įvairiose erdvėse vykę renginiai, sportiniai susitikimai.


Penktadienio vakarą į iškilmingą Birštono Garbės piliečio regalijų įteikimo ceremoniją Kurhauze susirinkę vakaro svečiai turėjo progos prisiminti buvusio partizano, politinio kalinio, „Katalikų kronikos“ platintojo, aktyvaus Sąjūdžio dalyvio, laisvės kovotojų atminimo vietų įamžinimo iniciatoriaus šviesios atminties Povilo Buzo taurų ir prasmingą gyvenimo kelią, atgimusį sūnaus Sigito ir jį pažinojusiųjų atsiminimuose. Povilui Buzui Birštonas ir jo žmonės buvo labai svarbūs.
Kaip ir antrajam nominantui dailininkui, skulptoriui Stasiui Žirguliui, kuriam Birštono piliečio Garbės vardas suteiktas už humanistinių skulptūrų ciklo ilgametę parodą Birštono kurorto centrinės dalies kultūrinėse viešose erdvėse, už nuolatinį bendradarbiavimą bei idėjų sklaidą. Stasys Žirgulis džiaugiasi, kad būtent Birštone jis pajuto tą gražų santykį tarp meno ir buities bei užmaršties, tarp laikinumo, trapumo, pasiaukojimo žmonių labui. Pasak menininko, su Birštonu jis sieja ir naujus, gražius planus, nes mato didelę perspektyvą.


Šeštadienį „Vytautas active“ vykusiame susitikime su žurnalistais Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė papasakojo apie pradėtus įgyvendinti ir naujus projektus bei iššūkius, su kuriais savivaldybė susidūrė karantino laikotarpiu. Naujienomis pasidalino ir susitikime dalyvavę sanatorijų ir SPA centrų atstovai.
Merė pasidalino gera žinia, kad jau yra pasirašytas Vyriausybės nutarimas, kuriuo aukščiausias Lietuvoje apžvalgos bokštas perduotas savivaldybei ir kad kelias nuo pagrindinio kelio A16 bus padengtas asfalto danga, o vėliau prie bokšto bus galima privažiuoti ir viaduku, kuris turėtų būti pastatytas virš kelio A 16 ir kurio birštoniečiai labai laukia.
N. Dirginčienės nuomone, Birštono sportinį gyvenimą labai pagyvins ir daugiafunkcio sporto centro atidarymas, kuriame įkurtuvės planuojamos dar šiais metais. Merė taip pat paminėjo, kad Birštone jau įrengtos kelios elektromobilių įkrovos stotelės, kad šiemet bus atnaujinta nemaža dalis gatvių bei šaligatvių, kad kai kurie objektai bus tvarkomi ir Saugojamų teritorijų lėšomis, tarp kurių – ir Vytauto piliakalnis. Buvo pasidžiaugta ir privataus verslo iniciatyvomis, būsimais kultūriniais renginiais, nors ir ne visi šią vasarą įvyks, kaip buvo planuota.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *