Kultūros ir laisvalaikio centro atnaujinimo darbai eina į pabaigą

Nuo pavasario Prienų miesto centre, prie Kultūros ir laisvalaikio centro (KLC), pluša statybininkai – vyksta pastato fasado ir prieigų atnaujinimo darbai.
Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pasidžiaugė, kad ilgai užsitęsę pagrindinio miesto kultūros objekto atnaujinimo darbai jau eina į pabaigą.
Tai paskutinis KLC pastato rekonstrukcijos etapas, kurio metu bus apšiltintas fasadas, įrengti šiuolaikiškai suprojektuoti laiptai, takai pėstiesiems ir neįgaliesiems su vežimėliais, atnaujintos išorės ir vidinio kiemelio erdvės. Ant laiptų ir sienelės, skiriančios laiptus nuo vejos, planuojama įrengti sėdimų vietų. Žaliąją zoną turėtų papuošti žydintys medžiai, jų planuojama pasodinti ir kitoje pastato pusėje, senų priešgaisrinės saugos rezervuarų vietoje.
Neįgaliųjų patogumui prie pastato bus įrengti pandusai, taip pat keltuvas į Turizmo ir verslo informacijos centrą, kuriam numatytos patalpos buvusiose Prienų seniūnijos patalpose.
Prieš keletą dienų statybvietėje apsilankiusi Prienų r. savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė domėjosi statybų eiga, kartu su Savivaldybės administracijos specialistais ir Kultūros ir laisvalaikio centro vadove bei rangovais aptarė darbus, kuriuos planuojama atlikti už papildomai gautas lėšas, kitas detales.
Už papildomas lėšas vidiniame kiemelyje bus įrengti elektros įvadai, taip pat patekimas į rūsį. „Kiemelyje anksčiau buvo surengtas ne vienas kultūros renginys, ateityje, tikimės, kiemelis bus dar gyvesnis, o erdvias rūsio patalpas taip pat planuojama išnaudoti veikloms“, – sakė J. Zailskienė.
Darbų rangovas UAB „Rūdupis“ visus pastato ir prieigų atnaujinimo darbus planuoja užbaigti šiais metais. Iki šiol etapais buvo atliktas vidaus patalpų, didžiosios salės remontas, rekonstruoti vandentiekio ir nuotekų tinklai, šildymo ir vėdinimo sistema, apšiltintas pastato stogas, padaryti kiti remonto darbai.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *